Germania a elaborat reguli noi pentru construirea reţelelor mobile 5G, care permit şi participarea Huawei

Germania a elaborat
reguli noi pentru construirea reţelelor mobile 5G, care permit şi participarea Huawei

FOTO Shutterstock

Germania a elaborat reguli noi pentru construirea reţelelor mobile 5G care permit şi participarea Huawei, în ciuda opoziţiei Statelor Unite ale Americii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Reuters, oficiali guvernamentali au confirmat că aşa-numitul ”catalog de securitate” german prevedea o evaluare a criteriilor tehnice şi a altor criterii, dar că niciun furnizor nu va fi interzis pentru a crea condiţii de concurenţă echitabile. 

Statele Unite au făcut presiuni asupra aliaţilor săi pentru a bloca Huawei, furnizor de echipamente de telecomunicaţii cu o cotă de piaţă globală de 28%, spunând că echipamentele acestuia ar permite Chinei să spioneze alte ţări.

Operatorii au fost avertizaţi că interzicerea Huawei ar putea avea drept rezultat ani de întârziere şi costuri de miliarde de dolari în realizarea reţelelor 5G din Germania, prin care s-ar putea permite acces ultra rapid la internet în bandă largă pentru utlizatori casnici, fabrici conectate sau maşini autonome.


Operatorii de reţele, toţi clienţi Huawei, nu au dat curs apelurilor venite de la Washington de a interzice compania chineză, pe baza presupunerii că echipamentele acestuia ar putea conţine „backdoors” care permit spionajul. 

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a avertizat în legătură cu riscul de atacuri cibernetice crescute faţă de reţelele mobile 5G de generaţie următoare din partea unor entităţi susţinute de stat, însă un raport redactat de statele membre nu a clasificat China drept o ameninţare.

Operatorii de reţele Deutsche Telekom, Vodafone şi Telefonica Deutschland vor avea obligaţia de a identifica şi de a aplica standarde de securitate suplimentare pentru elementele critice ale reţelei, a afirmat cotidianul Handelsblatt, citând proiectul cadrului de reglementare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: