Ericsson lansează Open Lab, laborator pentru dezvoltarea tehnologiilor de virtualizare a reţelelor 5G

Ericsson lansează Open Lab, laborator pentru dezvoltarea tehnologiilor de virtualizare a reţelelor 5G

Ericsson Open Lab, Ottawa.

Ericsson a înfiinţat Open Lab, spaţiu de colaborare cu clienţii Cloud RAN, pentru dezvoltarea de tehnologii de virtualizare a reţelelelor de acces radio 5G.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situat în Ottawa, la centrul de cercetare şi dezvoltare al companiei, un hub de resurse şi expertiză în domeniul tehnologiilor Cloud RAN, Ericsson Open Lab poate fi accesat, în mod virtual, de clienţii din întreaga lume, iar compania va sprijini aceste activităţi şi din alte locaţii la nivel global.

Ericsson Open Lab facilitează colaborarea rapidă şi interactivă şi aduce inovaţii în dezvoltarea de soluţii pentru 5G RAN, complementare celor deja existente. Prin intermediul acestui nou laborator, compania îşi propune, de asemenea, să ajute furnizorii de servicii să realizeze noi scenarii de implementare şi utilizare a tehnologiei 5G şi să creeze oportunităţi pentru a creşte gradul de automatizare şi a reduce frecvenţa intervenţiilor manuale. Totodată, Ericsson Open Lab oferă spaţiu pentru explorarea tehnologiilor Open RAN, inclusiv la nivelul unor aspecte precum virtualizarea, managementul şi orchestrarea reţelelor de telecomunicaţii.

Colaborarea clienţilor şi partenerilor în cadrul Ericsson Open Lab nu se limitează doar la utilizarea tehnologiilor de cloud nativ ale Ericsson, ci şi la dezvoltarea software-ului RAN pe servere comerciale de tip off-the-shelf (COTS) şi a acceleratoarelor hardware dedicate. 

Va fi încurajată, totodată, şi creşterea gradului de cooperare cu furnizorii de servicii de comunicaţii şi partenerii din industrie, în domenii precum învăţarea automată (machine learning) sau automatizarea şi optimizarea reţelelor - printre aceştia se numără KDDI, Ooredoo, Orange, SoftBank Corp, Turkcell şi parteneri din ecosistem precum Intel, NVIDIA, Red Hat şi Wind River. Alţi parteneri vor fi implicaţi pe măsură ce vor apărea noi cerinţe la nivelul reţelelor Cloud RAN, permiţând noi activităţi de colaborare în cadrul Open Lab.

În centrul din Ottawa sunt disponibili, pentru testare şi activităţi de co-creare 100 MHz de spectru în banda de frecvenţe 3.4-3.8 GHz pentru aplicaţii indoor şi 60 MHz de spectru pentru aplicaţii de tip indoor/outdoor. Toate acestea le permit clienţilor şi partenerilor să creeze şi să testeze capabilităţi Cloud RAN bazate pe propriile lor resurse de spectru şi cerinţe de utilizare, atât în reţelele de tip indoor, cât şi în cele de tip outdoor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările