Platforma afostodata.net este acum mijloc de învăţământ omologat de Ministerul Educaţiei pentru copiii cu deficienţe de auz şi văz

Platforma afostodata.net este acum mijloc de învăţământ omologat de Ministerul Educaţiei pentru copiii cu deficienţe de auz şi văz

Platforma online a primit acordul pentru a fi utilizată în învăţământul preuniversitar, pentru copii deficienţi de auz şi vedere, dar şi în învăţământul de masă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia de omologare a constatat că secţiunea Şcoala de Poveşti conţine texte cu limbaj adaptat vârstei şi capacităţii de înţelegere a copiilor de clasa a V-a, atât pentru cei cu deficienţe de auz, vedere, cât şi pentru cei din sistemul de masă.

Şcoala de Poveşti este un proiect realizat cu sprijinul Fundaţiei Orange. Şi curprinde texte literare de clasa a V-a atât în format audio, cât şi în limba semnelor, dar şi teste de evaluare a competenţelor de înţelegere a mesajului scris/oral, într-o formă grafică atractivă.

„Suntem bucuroşi că am primit această recunoaştere, mai ales că în România există atât de puţine platforme cu conţinut adaptat copiilor cu deficienţă de auz sau de vedere. Acest lucru s-a văzut mai ales în această perioadă de pandemie când, în ciuda multitudinii de soluţii on-line şi de învăţâmânt la distanţă, pentru aceşti copii nu s-au conturat resurse educaţionale care să le permită continuarea procesului de învăţare acasă. Sperăm să fim un sprijin real pentru ei, pentru profesorii şi părinţii lor şi să trecem în felul acesta mai uşor peste această încercare”, spune Măriuca Mihăilescu, manager de proiect.

Conţinutul este gratuit

Conţinutul site-ului a fostodata.net poate fi accesat gratuit şi descărcat, pentru a putea fi folosit în absenţa conexiunii la internet pe telefon, pe tableta sau pe PC. În plus, conţinutul audio este disponibil şi ca Podcast în iTunes şi Spotify.

În România sunt înregistrate 23.000 de persoane cu deficienţă de auz şi cca. 9000 de persoane cu surdocecitate, combinaţie deficienţe văz şi auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre aceştia mai mult de 2000 sunt copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: