MWC Shanghai 2021: Vivo a folosit tehnologia 5G mmWave pentru redare video 8K UHD

MWC Shanghai 2021: Vivo a folosit tehnologia 5G mmWave pentru redare video 8K UHD

Smartphone de test, vivo Millimeter Wave Testing Sample.

În cadrul MWC Shanghai 2021, Vivo a folosit o staţie de bază 5G mmWave pentru a transmite imagini video 8K UHD de la un server la un smartphone vivo, care apoi a proiectat prin wireless videoclipul UHD pe un televizor 8K.

Ştiri pe aceeaşi temă

Smartphone-ul Vivo folosit suportă multiple benzi de frecvenţă 5G Sub-6GHz şi mmWave (n257/258/260/261), folosind conectivitatea duală NSA (EN-DC). Demonstraţia evidenţiază potenţialul comercializării tehnologiei 5G mmWave.
Expoziţia MWC Shanghai 2021 a inclus o Zonă 5G mmWave – găzduită de organizatorul GSMA şi 39 de parteneri, inclusiv Vivo, China Unicom şi Qualcomm – pentru a expune şi testa necesităţile potenţialelor scenarii de aplicaţii ale 5G mmWave, mai ales în cadrul evenimentelor sportive de iarnă. 

Vivo şi-a expus prototipul său de staţie de bază mmWave în cadrul MWC Shanghai 2021. Smartphone-ul folosit nu este unul de serie, ci un model vivo Millimeter Wave Testing Sample, cu următoarele caracteristici:

  • Dual-mode 5G (SA/NSA), Quad-band Millimeter Wave
  • Sistem de operare: Android 10
  • Platformă: Qualcomm Snapdragon 865

În prezent, serviciul 5G global se bazează în principal pe spectrele sub-6GHz şi mmWave. Undele milimetrice sunt unde electromagnetice cu o lungime de undă între 1-10 mm şi o bandă de frecvenţă între 30-300 GHz. 

Prin comparaţie cu benzile de frecvenţă sub-6GHz, tehnologia mmWave prezintă avantaje unice, precum lăţimea mai mare de bandă, delay-ul mai mic al interfeţei aeriene şi o configuraţie mai flexibilă a acesteia. Astfel poate să răspundă eficient cerinţelor comunicării wireless din punct de vedere al capacităţii sistemului, ratelor de transmisie şi aplicaţiilor diferenţiate. Reţeaua-hibrid între frecvenţe joase şi înalte va deveni arhitectura de bază a sistemului de comunicaţii mobile 5G.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările