Cum a ajuns „Gangnam Style“ să dea peste cap contorul YouTube

Cum a ajuns „Gangnam Style“ să dea peste cap contorul YouTube

YouTube are un hit de două miliarde de vizualizări.

Gangnam Style e cea mai ascultată melodie din lume şi cel mai urmărit videoclip de pe YouTube. Atât de urmărit, încât pentru o zi a dat peste cap contorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Melodia „Gangnam Style“ e pe YouTube din 2012, când a reuşit să treacă de un miliard de vizualizări. Mai nou, a trecut de două miliarde şi aproape a stricat YouTube.

„Gangnam Style“ este primul videoclip care a depăşit un miliard de vizualizări pe YouTube şi, desigur, două miliarde. În urmă cu o zi a apărut informaţia conform căreia contorul YouTube a fost dat peste cap tocmai din cauza numărului mare de vizualizări. Astfel, în loc să afişeze numărul real s-a blocat la 2.147.483.647.

De ce s-a ajuns la numărul acesta? Ei bine, pentru că vechiul sistem de contorizare se oprea când atingea limita de 32 biţi. Cele două miliard şi un pic de mai sus reprezintă limita. Când „Gangnam Style“ a ajuns la atât de multe vizualizări, YouTube a trebuit să repare sistemul şi să pună un contor mai bun în loc. Cât timp a făcut asta, toţi cei care treceau cu mouse-ul peste numărul de views puteau vedea o animaţie pregătită de Google.

Google a prevăzut însă problemă. Află de la Playtech cum a rezolvat-o

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: