VIDEO Un automobil Tesla a fost păcălit să accelereze cu 80km/h cu ajutorul unei bucăţi de bandă adezivă

VIDEO Un automobil Tesla a fost păcălit să accelereze cu 80km/h cu ajutorul unei bucăţi de bandă adezivă

Sistemul de camere al maşinii a fost ţinta a doi cercetători de la McAfee, care au reuşit să demonstreze un fel în care acesta poate fi păcălit.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Doi cercetători în securitate de la McAfee, Steve Povolny şi Shivangee Trivedi, au reuşit să păcălească automobile Tesla, făcându-le să accelereze peste limita legală, cu ajutorul unei bucăţi de bandă adezivă neagră.

Aceştia au lipit banda adezivă pe un semn care indica viteza maximă legală, de 35 de mile/oră (56km/h), chiar în dreptul liniei din mijloc a cifrei ”3”, alungind-o astfel, şi făcând camerele să o recunoască drept un ”8” incomplet (foto jos).

Maşina pusă în modul ”cruise control” (o caracteristică a sistemului de autopilot al Tesla, care controlează viteza automobilului şi îl menţine la o distanţă sigură faţă de cel din faţă) a accelerat aşadar cu 80km/h, pentru a atinge viteza recunoscută de camerele realizate de cei de la MobilEye EyeQ3.

Testele au fost realizate pe două maşini Tesla din 2016, un Model X şi un Model S, dotate cu camere MobilEye. Compania a înnoit între timp aceste camere, iar ultimele modele nu au putut fi păcălite. Cu toate acestea, încă există modele de Tesla din 2016 pe piaţă, dotate cu vechiul sistem de camere al MobilEye.

Cercetătorii au notificat atât Tesla, cât şi MobilEye EyeQ3 cu privire la această breşă în sistemul de securitate al maşinii, însă ambele companii au spus că nu este o problemă şi nu plănuiesc să rezolve în niciun fel acest aspect, notează Business Insider.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: