Puşcaşii Marini americani vor putea lansa drone kamikaze portabile pentru a domina câmpul de luptă

Puşcaşii Marini americani vor putea lansa drone kamikaze portabile pentru a domina câmpul de luptă

Unitatea de infanterie a Puşcaşilor Marini din Statele Unite ale Americii este una dintre cele mai vechi şi mai respectate din lume. Aceasta este angrenată activ în teatrele de operaţiune în care americanii îşi desfăşoară activităţile de luptă şi este pe cale să primească un upgrade important, demn de jocurile video.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comandamentul Puşcaşilor Marini a înaintat o cerere prin care aşeaptă propuneri de la companiile de tehnologie din SUA pentru a îşi putea echipa soldaţii cu drone care pot fi controlate prin telecomandă. Pe lângă faptul că acestea vor putea oferi o privire de ansamblu asupra câmpului de luptă, ele se vor putea şi autodistruge la comandă, fiind, în esenţă, nişte proiectile cu explozibil.

Conform cererii oficiale, dispozitivele trebuie să fie capabile să ofere suport aerian pe distanţe de până la 60 de kilometri, cu o precizie sporită, notează publicaţia Business Insider. În teorie, tot sistemul ar trebui să fie foarte uşor, astfel încât să poată fi inclus în echipamentul de bază a unui puşcaş marin. De asemenea, autonomia dronelor trebuie să fie de cel puţin două ore, pentru a putea strânge datele necesare în ceea ce priveşte câmpul de luptă.

Printre alte specificaţii cerute de Puşcaşii Marini se află şi capacitatea de interconectivitate cu o telecomandă, conexiune care să fie securizată şi protejată, pentru a nu putea fi ”spartă” de hackeri inamici. Companiile care se ocupă cu tehnologia militară îşi pot depune proiectele pentru noul sistem de drone până pe 18 mai.

citeste totul despre: