MWC 2014: Intel îşi clădeşte succesul viitor prin parteneriate puternice

MWC 2014: Intel îşi clădeşte succesul viitor prin parteneriate puternice

Intel şi-a prezentat la MWC 2014 planurile pentru viitor. FOTO The Verge

Preşedintele Intel Corporation Renee James a prezentat astăzi portofoliul de produse dedicat actualului ecosistem de dispozitive mobile şi modelării următoarei etape a computingului, „Internet of Things“ (IoT).

James a prezentat două procesoare Intel Atom, o platformă de comunicare LTE şi a anunţat un parteneriat pe mai mulţi ani cu Lenovo, Asus şi Foxconn pentru a extinde disponibilitatea dispozitivelor mobile bazate pe tehnologiile Intel. În contextul dispozitivelor mobile şi conectate din IoT, ea a vorbit despre cum Intel reconstruieşte infrastructura de reţea pentru a reduce costurile şi pentru a-i ajuta pe furnizorii de servicii să ofere clienţilor experienţe îmbunătăţite şi noi servicii prin extragerea de informaţii importante din volumele mari de date, potrivit comunicatului de presă remis „Adevărul“.

Noi procesoare Intel Atom şi platforma avansată de comunicare LTE

Intel a lansat procesorul Intel Atom Z3480 (“Merrifield”), de 2,13GHz, care îmbină performanţa crescută cu autonomie mai mare pentru smartphone-urile şi tabletele cu Android. Chipul pe 64 de biţi oferă cea mai bună performanţă de computing pentru segmentul mainstream şi cel de performanţă. În acelaşi timp oferă cea mai bună performanţă în lucrul cu aplicaţii intense de computing, aplicaţii web şi editare comparativ cu celelalte oferte de pe piaţă. Merrifield oferă de asemenea cea mai bună autonomie.

„Computingul pe 64 de biţi se mută de pe desktop pe dispozitivele mobile. Intel cunoaşte computingul pe 64 de biţi şi în prezent suntem singura companie care oferă procesoare pe 64 de biţi pentru multiple sisteme de operare şi capabile de a suporta 64 de biţi pe Android“, a declarat James.

Intel a detaliat viitoarea generaţie a procesoarelor Intel Atom pe 64 de biţi, cu nume de cod „Moorefield“, pentru dispozitive ce vor fi disponibile în a doua jumătate a anului. Construite pe fundaţia Merrifield, Moorefield adaugă două noi nuclee bazate pe arhitectura Intel (IA) până la 2,3GHz de performanţă de computing, un procesor grafic îmbunătăţit şi suport pentru memorie mai rapidă. Moorefield este optimizat pentru platforma LTE din 2014, Intel XMM 7260, prezentată astăzi de companie. 

Parteneriate pentru viitor

Intel şi Lenovo au anunţat că plănuiesc lansarea unor noi dispozitive în cursul acestui an. Ambele companii se vor concentra pe oferirea unor experienţe unice pe o gamă largă de smartphone-uri şi tablete, care vor oferi o mai mare performanţă. Lenovo declarat că intenţionează să încorporeze conectivitatea Intel LTE în unele Ultrabook-uri şi designuri multimode.

„Avem o lungă istorie în colaborarea cu Intel, de a aduce utilizatorilor experienţe convingătoare, cu produse precum smartphone-ul K900, gama de laptopuri multimode Yoga, tabletele MIIX 2 şi ThinkPad 8“, a declarat Peter Hortensius, Chief Technology Officer, Lenovo. „De-abia aşteptăm să colaborăm şi mai strâns în continuare – pentru a oferi experienţe mobile de la smartphone-uri cu stil la tablete ultra-performante cu Intel inside“.

De asemenea, Asus a anunţat că va lansa un întreg portofoliu de smartphone-uri şi tablete cu Intel în acest an. Compania a anunţat recent linia de smartphone-uri ZenFone şi PadFone mini, ambele cu procesoare şi platforme de comunicare Intel. Asus a prezentat Asus Fonepad 7 LTE (ME3762CL) cu procesor Intel Atom şi conectivitate Intel LTE. Dell şi Intel extind colaborarea cu o gamă de tablete inovatoare, prin lansarea gamei Dell Venue în toamna acestui an. Produsele cu Intel de la Dell vor rula pe Android şi Windows.

Foxconn şi Intel colaborează pentru a lansa tablete cu Intel Inside, care vor rula pe Android. Intel va oferi procesoare Intel Atom şi platforme de comunicare pentru o gamă largă de produse Foxconn, începând cu tablete, în acest an.

Securizare şi extindere

James a declarat că Intel se concentrează pe protejarea dispozitivelor mobile cu soluţii de securitate oferite de Intel Security şi McAfee. Tehnologia Intel Device Protection (Intel DPT) protejează activ utilizatorii împotriva malware-ului şi permite companiilor să separe datele personale de cele profesionale pe dispozitive Android cu Intel. Principalii producători de soluţii de management ale dispozitivelor mobile, printre care AirWatch, Citrix şi McAfee, vor lansa noi soluţii pentru dispozitive cu Intel DPT la finalul acestui an. Intel estimează că tabletele care includ Intel DPT vor fi lansate pe piaţă la sfârşitul acestui an, fiind furnizate de principalii producători, incluzând Dell.

Pentru a dezvolta şi pune la dispoziţia utilizatorilor aplicaţii pentru dispozitivele cu Intel, James a anunţat Intel Integrated Native Developer Experience (Intel INDE), o variantă beta care îmbunătăţeşte performanţa dispozitivelor care rulează atât pe Android, cât şi pe Microsoft Windows. Intel a lansat de asemenea Intel System Studio 2014 pentru sisteme embedded şi Intel XDK pentru aplicaţii bazate pe HTML5, care permit dezvoltatorilor să simplifice şi să micşoreze timpul de lansare al aplicaţiilor pentru dispozitivele mobile care dezvoltă conţinut inovator pentru web, pentru a rula mai repede şi mai bine.

Către „Internetul lucrurilor“

Explozia dispozitivelor mobile şi creşterea rapidă a Internet of Things face ca transformarea infrastructurii de reţea să aibă de-a face cu creşterea cererii pentru mai multă conectivitate şi date în timp real. Intel face posibilă această transformare prin oferirea de hardware şi software standardizate, care reduc costurile, în timp ce accelerează furnizarea de noi servicii şi capabilităţi pentru furnizori.

Renee James a anunţat un parteneriat cu Alcatel-Lucent şi Cisco pentru a accelera tehnologiile network function virtualization (NFV) şi software defined network (SDN). Prin colaborarea pentru optimizarea acestor tehnologii pe arhitectura Intel, furnizorii de servicii vor avea la dispoziţie o reţea mai rapidă şi flexibilă, care le permite să ofere noi servicii. James a discutat despre numeroase colaborări cu operatori globali, printre care China Mobile, SK Telecom şi Telefonica, care demonstrează beneficiile NFV şi SDN pentru oferirea de servicii personalizate, îmbunătăţind utilizarea instrumentelor şi simplificând instalarea şi actualizările.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările