Minorul care a înjunghiat un tânăr în gât a fost condamnat. Ce a hotărât instanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescentul va sta trei ani într-un centru de detenţie FOTO Arhivă
Adolescentul va sta trei ani într-un centru de detenţie FOTO Arhivă

Adolescentul care, în vara lui 2016, a înjunghiat un tânăr în timpul unui festival de muzică populară, şi-a aflat, zilele trecute, pedeapsa.

Minorul în vârstă de 17 de ani, din satul sălăjean Aluniş, a fost găsit vinovat de magistraţii Tribunalului Sălaj de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi a celei de port ilegal de cuţit şi au decis să îi aplice o măsură educativă privativă de libertate. Astfel, timp de trei ani - perioadă din care i se vor deduce cele opt luni petrecute în arest - adolescentul va fi internat într-un centru de detenţie.

Agresorul a mai fost obligat să achite victimei 50.000 de lei daune morale şi 450 de lei despăgubiri materiale, Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, despăgubiri de 1.028 de lei, iar Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, 535,72 lei. De asemenea, inculpatul va suporta şi cheltuielile judiciare în valoare de 2.650 de lei. Decizia instanţei poate fi contestată în termen de zece zile de la comunicare.

Agresiunea s-a petrecut în dimineaţa zilei de 26 iunie 2016, în jurul orei 4, în timpul Festivalului Internaţional al Dansului şi Cântecului Codrenesc  de la Cehu Silvaniei. Pe fondul unei neînţelegeri între inculpat şi tânărul de 19 ani, cel dintâi i-a aplicat părţii vătămate o lovitură cu un cuţit cu lama de 11 cm, în zona gâtului, cauzându-i o plagă înţepată tăiată de 2 centimetri lungime şi 2 centimetri profunzime laterocervicală dreaptă, cu secţiunea muşchiului sternocleidomastoidian drept.

Victima, care susţinea, în perioada respectivă, examenul de Bacalaureat, a scăpat cu viaţă.

Vă mai recomandăm:

Tentativă de omor în aburii alcoolului. Un zălăuan şi-a înjunghiat fosta soţie cu un cuţit de bucătărie

15 ani de închisoare pentru sălăjeanul care a ucis un român în Irlanda. I-a înfipt un cuţit în picior şi l-a lăsat să sângereze până la moarte

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite