Lucian Bode nu mai vrea împuterniciţi în structurile Ministerului de Interne. „Este o practică nesănătoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Afacerilor Interne vrea să acopere deficitul de personal FOTO Facebook.com/Lucian Bode
Ministrul Afacerilor Interne vrea să acopere deficitul de personal FOTO Facebook.com/Lucian Bode

Ministrul Lucian Bode a anunţat când vor fi organizate concursuri pentru ocuparea celor mai înalte funcţii din structurile MAI.

"Una dintre cele mai mari probleme din Ministerul Afacerilor Interne o reprezintă deficitul de personal",  a declarat vineri, 12 februarie, la Zalău, ministrul Lucian Bode, adăugând că în ultimii cinci ani, 30.000 de angajaţi au părăsit structurile MAI.

"Avem astăzi aproape 130.000 de angajaţi, iar necesarul este de peste 150.000", a precizat oficialul. Pentru a rezolva această situaţie, au fost organizate concursuri pentru trecerea a 2.000 de subofiţeri în corpul ofiţerilor, au fost suplimentate locurile în şcolile de poliţie şi se fac angajări din sursă externă.

Bode a subliniat că pentru a asigura stabilitate, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere din inspectoratele judeţene de poliţie, jandarmerie, Poliţie de Frontieră, IGPR şi din direcţiile din cadrul MAI. "Trebuie să reducem la minimum posibil această practică a împuterniciţilor pe funcţii. Faptul că din trei în trei luni, din şase în şase luni, se împuterniceşte o persoană la conducerea unei direcţii, a unui inspectorat judeţean este o practică nesănătoasă. Stabilitatea pe funcţie este extrem de importantă pentru a avea un sistem de ordine publică şi nu numai", a spus ministrul, întrebat fiind cum comenează situaţia de la IPJ Sălaj, unde din august 2017, comanda inspectoratului este asigurată de împuterniciţi.

"Am spus de la preluarea mandatului: odată cu rezolvarea problemei la vârful MAI, şi anume, numirea secretarilor de stat şi a subsecretarilor de stat, voi ieşi public cu un calendar foarte precis prin care îmi asum organizarea de concursuri la toate nivelurile pentru a ocupa aceste funcţii în baza unui concurs şi pentru a avea stabilitate ani de zile. Aici este o discuţie dacă să fie pe patru ani sau pe perioadă nedeterminată, asta rămâne de văzut. Din nefericire, sunt foarte multe inspectorate judeţene de poliţie cu inspectori şefi sau adjuncţi, inclusiv la IGPR, Jandarmeria Română, Poliţia de Frontieră ori direcţiile din cadrul MAI. Toate aceste practici îmi propun să înceteze dar etapizat, odată cu numirea tuturor factorilor de conducere. Suntem într-o coaliţie, evident că şi partenerii noştri vor avea secretari si subsecretari", a explicat Lucian Bode.

Vă mai recomandăm:

Şefii din Poliţie se înghesuie să iasă din sistemul şi aşa în criză. Cum să devii pensionar la 48 de ani

Valul de pensionări a „decapitat” IPJ Sălaj. Noii şefi sunt absolvenţi de Politehnică 

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite