PSD rămâne cu afişele electorale. BEC le dă social-democraţilor voie să fie "mândri că sunt români"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD rămâne cu afişele cu "Mândri că suntem români"
PSD rămâne cu afişele cu "Mândri că suntem români"

Biroul Electoral Central a admis în această după-amiază  contestaţia formulată de PSD Sălaj împotriva deciziei de vineri, 15 mai,  a Biroului Electoral Judeţean din Sălaj, care a decis că Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC trebuie să înlăture de pe teritoriul judeţului Sălaj toate materialelor de campanie electorală care conţin mesajele "Mândri că suntem români" şi "România puternică în Europa".

Decizia BEJ Sălaj a venit după ce PDL - Organizaţia Judeţeană Sălaj depuse, în urmă cu o zi, o sesizare, prin care reclama faptul că “PSD-Filiala Sălaj a recurs în campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014 la numeroase slogane, “Mândri că suntem români”, “România puternică în Europa”, slogane care inoculează idea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt romani, şi doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană. Aceste sloganuri produc o sugestie subliminală de natură a specula sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor, în sensul inducerii ideii conform căreia doar cetăţentii care acordă voturile candidaţilor PSD se pot simţi mândri că sunt români”.


BEJ a admis contestaţia şi a dispus, în consecinţă, Alianţei PSD -UNPR-PC să înlăture toate materialele de campanie care conţin sintagmele “Mândri că suntem români”şi “România puternică în Europa”, obligând,în acelaşi timp, primarii din judeţ să verifice ducerea la îndeplinire de către alianţă a măsurii dispuse şi să ia, în caz contrar, măsurile necesare.


PSD a contestat decizia BEJ la Biroul Electoral Central, care s-a pronunţat în această după-amiază, admiţând contestaţia social-democraţilor sălăjeni şi dispunând anularea deciziei BEJ Sălaj privind înlăturarea afişelor care conţin cele două sintagme.


Decizii contractorii a birourilor electorale judeţene


PDL a depus şi în judeţul vecin, Cluj, a sesizare similară, însă biroul de acolo a respins sesizarea. Democrat - liberalii au contestat decizia la BEC, însă organismul s-a pronunţat azi în defavoarea PDL, lăsând, ca şi în Sălaj, afişele cu “Mândri că suntem români”şi “România puternică în Europa” pe panouri.
Nici BEJ Bistriţa-Năsăud nu a admis sesizarea PDL. În schimb, la Sibiu şi Alba Bej a dispus înlăturarea afişelor cu cele două sintagme. În aceste ultime trei cazuri se aşteaptă, însă, decizia BEC, care este definitivă.

În Sălaj a rămas, însă, definitivă decizia referitoare la obligativitatea înlăturării afişelor PSD-UNPR-PC care conţin acronimul USL.

Citeşte şi Reclamat de PNL la BEJ, PSD Sălaj trebuie să dea jos afişele pe care apare USL

Atenţie la valabilitatea cărţilor de identitate! Peste 1.500 de zălăuani riscă amenzi

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri