Alegeri locale 2016. Primarul Radu Căpîlnaşiu, despre eşecul la alegeri: „Îmi reproşez că nu am construit din timp un candidat pentru Primăria Zalău”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpîlnaşiu crede că zălăuanii au votat împotriva sa FOTO Andreea Vilcovschi
Căpîlnaşiu crede că zălăuanii au votat împotriva sa FOTO Andreea Vilcovschi

Alegeri locale 2016. După 12 ani petrecuţi în fruntea Primăriei Zalău, liberalul Radu Căpîlnaşiu a fost învins de către contracandidatul social-democrat, fostul prefect Ionel Ciunt.

Detronat de la conducerea Primăriei Zalău după 12 ani, liberalul Radu Căpîlnaşiu ne-a declarat că rezultatele pe care le-a obţinut la scrutinul din 5 iunie nu l-au surprins foarte mult. "Au fost foarte mulţi factori cumulaţi care ne-au adus în această situaţie", a precizat edilul în funcţie, care a pierdut fotoliul de primar la o diferenţă considerabilă faţă de candidatul social-democrat Ionel Ciunt.

"Nu mi-am dorit iniţiat să mai candidez pentru un nou mandat şi, mai apoi, am făcut o rocadă care i-a bulversat pe cetăţeni şi a creat disfuncţionalităţi în structura de partid. În niciun caz nu a fost un gest pe care să mi-l doresc ori unul benefic pentru partid", susţine Căpîlnaşiu, referindu-se la decizia de ultim moment de a-l înlocui pe Valer Crişan în cursa pentru Primăria Zalău.

Un alt element care a afectat negativ rezultatele liberalilor la nivel de municipiu a fost atitudinea contracandidaţilor, care, în opinia primarului, "s-au axat pe demolarea mea şi a programului meu electoral şi mai puţin pe dispute între ei. Niciunul nu a venit cu o idee nouă, preferând să promoveze proiecte în derulare ale Primăriei Zalău. Mă aşteptam, totuşi, la ceva nou cel puţin din partea unora dintre candidaţi".

Întrebat dacă îşi reproşează ceva, Căpîlnaşiu a răspuns: "Îmi reproşez că nu am reuşit să construim din timp un candidat pentru Primăria Zalău, lucru care ne-a costat scump. Am improvizat de moment, dar nu ne-am preocupat din timp de formarea unui candidat".

Copreşedintele PNL Sălaj consideră că votul zălăuanilor a fost mai degrabă unul împotriva sa, decât în favoarea celorlalţi competitori. "Oamenii m-au sancţionat pentru decizia de demolare a garajelor, pentru drumurile şi trotuarele neasfaltate, pentru amenzile de parcare", a opinat Radu Căpîlnaşiu. Potrivit spuselor sale, rezultatele deloc îmbucurătoare pe Zalău şi-au pus amprenta asupra celor obţinute la Consiliul Judeţean: "Pe judeţ, rezultatele nu sunt rele. Totuşi, dacă păstram Zalăul, puteam câştiga Consiliul Judeţean".

Pentru PNL Sălaj, urmează o perioadă de analiză, de discuţii şi reorganizare: "Trebuie să facem nişte schimbări, însă nu ştim dacă acestea se vor produse acum ori după alegerile parlamentare". În ceea ce priveşte viitorul său politic, primarul în funcţie spune că, deocamdată, nu a luat o decizie. "Este încă prematur să discutăm. Cred, însă, că trebuie să am responsabilitatea unei poziţii, pentru că sunt mulţi colegi care se bazează pe experienţa mea în administraţia publică locală", a punctat liberalul.

Primăria municipiului Zalău a fost câştigată de candidatul PSD, Ionel Ciunt, cu 42 la sută din voturile valabil exprimate, urmat fiind de edilul în funcţie, Radu Căpîlnaşiu, cu 23 la sută.

Vă mai recomandăm:

Alegeri locale 2016 Zalău. Rezultatele scrutinului din 5 iunie. Surpriză la Zalău: Radu Căpîlnaşiu a pierdut Primăria. Ionel Ciunt este noul edil

Alegeri locale 2016. Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a votat pentru stabilitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul: Primarul Zalăului scapă de incompatibilitate






 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite