Zeci de firme din Vaslui au prejudiciat bugetul statului cu 5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii fiscali vor continua controalele FOTO:adevarul
Inspectorii fiscali vor continua controalele FOTO:adevarul

Peste 120 de societăţi comerciale din Vaslui au prejudiciat, luna trecută, bugetul de stat cu suma de 5,4 milioane de lei, gaura fiind descoperită de inspectorii fiscali în urma controalelor efectuate.

În luna martie, organele de control ale Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Vaslui au verificat 126 de agenţi economici, toţi fiind găsiţi în neregulă. Cea mai mare gaură la buget a fost cauzată de nedeclararea impozitului pe profit, adică 2,4 milioane de lei. S-au mai descoperit alţi 1,7 milioane de lei care ar fi trebuit să fie plătiţi pe impozitul pe dividende, dar şi aproape 1,2 milioane de lei, bani care reprezintă neachitarea TVA-ului.

„Acţiunile de inspecţie fiscală au vizat combaterea fraudelor privind TVA aferentă operaţiunilor intracomunitare, precum şi modul de calculare, evidenţiere şi virare în cuantumurile şi la termenele legale a obligaţiilor faţă de bugetul general consolidat al statului. Controalele au mai urmărit şi obligativitatea agenţilor economici privind dotarea cu aparate de marcat şi utilizarea acestora conform prevederilor legale în vigoare şi verificarea agenţilor economici care au depus deconturi de TVA cu sume negative şi nesolicitate la rambursare”, a precizat Mirela Bulgaru, purtătorul de cuvânt al DGFP Vaslui.

În urma acestor nereguli, inspectorii fiscali au aplicat un număr de 21 de amenzi contravenţionale în valoare de 38.000 de lei, dar şi 64 de decizii de impunere.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite