Un tânăr din Vaslui a dat foc casei părinților. 80% din locuință s-a făcut scrum

0
Publicat:

Un bărbat de 27 de ani este anchetat pentru distrugere, după ce a dat foc locuinței părinților săi. Nu se cunosc deocamdată motivele care l-au determinat pe tânăr să recurgă la acest gest.

Casa a fost mistuită de flăcări în proporție de 80% FOTO Shutterstock
Casa a fost mistuită de flăcări în proporție de 80% FOTO Shutterstock

O locuinţă din comuna Tutova a ars, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui incendiu provocat de fiul proprietarilor.

Potrivit pompierilor, bărbatul în vârstă de 27 ani, fiul proprietarilor a stropit cu un lichid combustibil bunurile din casă, după care le-a dat foc.

„Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu produs într-o locuinţă din comuna Tutova. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată şi exista riscul de propagare la alte vecinătăţi. Proprietarii locuinţei se autoevacuaseră, astfel că nu au suferit arsuri şi nici nu s-au intoxicat. După a o oră şi jumătate, incendiul a fost lichidat, acoperişul, pereţii şi bunurile din locuinţă fiind degradate în proporţie de peste 80%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acţiunea intenţionată, un bărbat în vârstă de 27 ani, fiul proprietarilor fiind cel care a stropit cu un lichid combustibil bunurile din casă, după care le-a dat foc", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz pentru distrugere și au demarat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, în vederea luării măsurilor legale. 

Și-a dat foc la casă, iar apoi s-a ascuns de Poliție în toaletă

O altă incendiere a unei case a avut loc la Vaslui pe 18 septembrie 2023. Sectia 3 Poliție Rurală Bârlad fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că, un bărbat de 48 de ani, Marian B., din Zorleni, a produs un incendiu la o locuință din localitatea Zorleni, unde locuia soția si fiul său.

„În locuință se aflau în acel moment soția sa, în vârstă de 46 de ani, si fiul de 19 ani al familiei, aceștia nefiind vătămați în urma producerii incendiului. La data de 14 septembrie, împotriva prezumtivului autor, Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție, pe o perioadă de 3 luni. Prezumtivul autor a fost depistat, după ce a încercat să se ascundă, fiind imobilizat de către polițiști și transportat la sediul unității de Poliție pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție și distrugere prin incendiere, cercetările urmând a fi efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a precizat inspectorul principal de poliție Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pompierii s-au deplasat imediat la fața locului, dar casa a ars în proporție de 50%. Soția și fiul incendiatorului au suferit atacuri de panică și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Individul primise interdicție pentru 3 luni să se apropie de soție și fiul său și a vrut să se răzbune pe ei.

„Pompierii bârlădeni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA), pentru limitarea și lichidarea unui incendiu într-o locuință din localitatea Zorleni, comuna Zorleni. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere violentă în trei camere și exista pericolul de propagare la întregul imobil. Două persoane (o femeie în vârstă de 47 ani și fiul acesteia, în vârstă de 19 ani) au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea suferind atacuri de panică. Victimele au primit primul ajutor în ambulanța SMURD, însă au refuzat transportul la o unitate medicală. O a treia persoană era dată dispărută, însă, din fericire, aceasta a fost găsită nevătămată, ascunsă într-o toaletă din curte. Pompierii militari au lichidat incendiul în limitele găsite, reușind salvarea a aproximativ 50% din suprafața imobilului. Au ars bunurile din trei camere și a fost degradată o suprafață de circa 50 metri pătrați de tencuială. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acțiunea intenționată a unei persoane (un bărbat a folosit un accelerator pentru a incendia locuința)”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite