Trei bărbaţi din Neamţ, prinşi de poliţişti cu trufe de mii de euro. 8 câini specializaţi în recoltarea acestora erau ascunși în portbagaj

0
Publicat:

Trei bărbaţi din judeţul Neamţ au fost depistaţi de poliţiştii vasluieni transportând aproximativ şapte kilograme de trufe, fără autorizaţie şi opt câini specializaţi în recoltarea trufelor.

Trufă neagră FOTO arhivă Adevărul
Trufă neagră FOTO arhivă Adevărul

„Poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Negreşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în oraşul Negreşti, conform planului de acţiune întocmit pe linia combaterii infracţiunilor la regimul rutier, au depistat şi oprit, pentru control, un autoturism în care se aflau trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 50 de ani, din judeţul Neamţ. Cu ocazia controlului efectuat asupra vehiculului, poliţiştii au identificat şi confiscat 6,6 kilograme de material nelemnos, respectiv trufe, pentru care cei trei bărbaţi nu aveau autorizaţie. De asemenea, în portbagajul autoturismului, au fost găsiţi opt câini, rasa Golden Retriever, specializaţi în recoltarea de trufe", au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Un kilogram de trufe poate fi vândut la prețuri între 2.000 și 6.000 de euro.

Cei trei bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de 6.000 de lei pentru deţinerea şi transportul trufelor fără autorizaţie.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite