Polițiștii-infractori de la Vaslui foloseau „antemergători” ca să îi forțeze pe șoferi să încalce Codul Rutier

0
Publicat:

Judecătorii au detaliat modul în care cei șase polițiști de la Poliția Huși și un polițist de frontieră foloseau șoferi pentru a-i scoate din sărite pe conducătorii auto și a-i forța astfel să încalce regulile rutiere.

Polițiștii îi forțau pe conducătorii auto să încalce legea FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii îi forțau pe conducătorii auto să încalce legea FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Vaslui a decis arestarea preventivă a șase polițiști din cadrul Poliției Huși, dar și pe complicele care îi ajuta să obțină mita de la șoferii forțați să încalce regulile rutiere.

Vor sta după gratii pentru următoarele 30 de zile agenții Florin Roman, Kuniak Andrei, Iulian Lucan, Huțuțui Dumitru, Dănilă Dănuț și Boțu Cătălin, dar și complicele lor, Ionel Androni. Polițistul Marius Pălie și polițistul de frontieră Lucian Bojoga au fost plasați în arest la domiciliu.

Aceștia sunt acuzați de o pleiadă de infracțiuni, pornind de la constituirea unui grup infracțional organizat până la luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în serviciu și delapidare.

Magistrații au detaliat în hotărâre maniera în care acționau polițiștii în complicitate cu câțiva șoferi pentru a-I forța pe conducătorii auto să încalce legea. Șoferii-complici circulau extrem de încet pe ruta Huși-Albița, iar conducătorii auto se enervau la un moment dat și depășeau mașinile pe linie continuă.

În acel moment intrau în acțiune polițiștii, care opreau mașinile în trafic și le cereau șoferilor sume între 100 și 1.500 de lei ca să nu îi amendeze și să nu le suspende permisele.

Interesant de amintit este că ofițerii anticorupție au intrat pe fir după ce faptele au fost sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806 de către un alt polițist, coleg cu ei la Poliția Huși, care a refuzat să ia șpagă și s-a transferat la Poliția Suceava.

Și un șofer a sunat la Call-center anticorupţie și a reclamat că i s-a cerut șpagă. De remarcat este că polițiștii au acționat realmente ca niște infractori, încercând permanent să își acopere urmele. De pildă, la fiecare „acțiune” în trafic, își opreau bodycam-urile ca să nu fie înregistrați.

Nu știau însă că ofițerii anticorupție instalaseră echipamente de supraveghere în autospecialele de Poliție, care au înregistrat fiecare fărădelege pe care au comis-o.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite