Patron condamnat cu suspendare pentru moartea unui om al străzii: lovit cu pumnii şi picioarele pentru că agasa clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cercetari crima vaslui

Dănuţ-Florin Năstac (49 ani), patronul unui local din Bârlad, a fost condamnat la doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte. După rămânerea definitivă a condamnării, inclupatul va presa muncă în folosul comunităţii la bibliotecă sau spital

Rejudecarea cauzei dispusă de magistraţii Curţii de Apel Iaşi în cazul morţii lui Mihăiţă –Viorel Panaite (42 ani), un om al străzii din Bârlad care a fost bătut de patronul unui magazin pentru că agasa clienţii care intrau în local, s-a soldat cu o condamnare identică. Pentru a doua oară de la incident, Dănuţ-Florin Mastacan, autorul faptei, a primit aceeaşi condamnare dispusă de aceeaşi instanţă în urmă cu aproximativ un an: doi ani şi opt luni cu suspendare. Nu este soluţia definitivă, fiind stabilit un termen pentru formularea apelului de 10 zile de la comunicarea acesteia.

„Condamnă pe inculpatul Năstac Dănuţ Florin, la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte prev. de art. 195 Cod penal, cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. a şi b, rap. la art. 76 alin. 1 şi 3 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală. Conform disp.art.91 alin.1 noul Cod penal şi art.396 alin.1 şi 2 noul Cod de pr.penală, dispune suspendarea executării pedepsei de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare aplicată inculpatului Năstac Dănuţ Florin, sub supraveghere”, se precizează în soluţia pe scurt.

Instanţa a mai stabilit un termen de supraveghere de trei ani de la rămânerea definitivă a sentinţei. Inculpatul va fi obligat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vaslui la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probaţiune, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte cinci zile, etc. În plus, va fi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile în cadrul Bibliotecii municipal “Stroe Belloescu” Bârlad sau la Spitalul Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad.Toate aceste măsuri vor fi dispuse după ce condamnarea va rămâne definitivă.

Incidentul dintre patron şi cerşetor a avut loc în seara zilei de 14 august 2014. Puţin înainte de ora 23.00, un trecător l-a găsit pe omul străzii într-un şanţ, pe strada Slt. Erou Marin Lucian. Acesta era în agonie şi a murit după miezul nopţii în braţele medicilor bârlădeni.

Danuţ-Florin Năstac, proprietarul unui magazin din Bârlad, în zona Bariera Puieşti, a recunoscut în faţa anchetatorilor că l-a bătut cu pumnii şi picioarele pe cerşetorul ce a fosi găsit ulterior zăcând la marginea unei străzi. Bărbatul le-a spus criminaliştilor că Mihăiţă-Viorel Panaite, cerşetorul de 42 de ani, îi agasa clienţii care intrau în magazin. Pentru că a refuzat să se îndepărteze de local s-au luat la ceartă, apoi l-a lovit cu pumnii şi picioarele.

“În urma efectuării examenului necroptic, medicii legişti nu au putut formula concluzii certe în legătură cu cauza decesului. Se aşteaptă rezultatele histopatologice. A început urmărirea penală împotriva suspectului, încadrarea faptei se va face în funcţie de concluziile finale medico-legale şi legătura de cauzalitate dintre loviturile aplicate şi deces ”, a menţionat la demararea cercetărilor, Elena Bejinariu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Cerşetorul îşi ducea veacul în zona Cimitirului Eternitatea. Acolo ieşea la cerşit, prima pomană de la credincioşi şi mai făcea câte un bănuţ având grijă de morminte.

Citeste si:

Cerşetor ucis în bătaie. Cum şi-a pierdut cumpătul un patron de magazin în faţa unui om al străzii 

Crimă în Bârlad. Patron suspectat că a omorât un om al străzii

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite