Motivul crimei din Saturn. Tudorel Butoi, criminalist: „În joc este componenta sexuală, mai exact gelozia“

0
Publicat:

Tudorel Butoi, reputat psiholog criminalist, susține motivul crimei din Saturn, care a șocat o țară întreagă, este gelozia. „O să vedeți până la sfârșitul acestei cercetări că în joc este componenta sexuală și anume gelozia”, afirmă expertul. 

Alina Elena Ciobanu, fata ucisă cu sânge rece de prietena ei FOTO: Arhivă Personală
Alina Elena Ciobanu, fata ucisă cu sânge rece de prietena ei FOTO: Arhivă Personală

Într-un interviu pentru Antena 3 CNN, psihologul Tudorel Butoi consideră că între cele două fete cu siguranță exista o relație tensionată din cauza unui băiat, iar gelozia este un mobil suficient de puternic pentru o crimă cu sânge rece. 

„Au mai fost crime în care o femeie a ucis-o pe alta. O să vedeți până la sfârșitul acestei cercetări că în joc este componenta sexuală, și anume gelozia, invidia pe care o poartă una dintre ele vizavi de cealaltă. Acest mobil este foarte puternic și foarte generator de agresivitate. Atunci când apare un bărbat între două femei, am mai avut chestiuni de genul acesta, nu se pune problema a nu se deșira întregul fir în conformitate cu adevărul“, a explicat psihologul criminalist Tudorel Butoi. 

El a arătat și de ce crede că Loredana a avut atâta sânge rece și putere să ducă la capăt crima și să încerce să șteargă urmele.

„Fata este învățată cu munca, învățată de mică cu greutățile, la hotel muncește… Ridică mese, scaune, covoare etc. Deci problema care s-ar pune dacă a putut sau nu să ducă trolerul și cadavrul este exclusă. În ceea ce privește alte două persoane care apar ca umbre, neidentificate, sunt probleme de văzut, din punctul meu de vedere dacă ar fi fost și participarea a încă două persoane în povestea aceasta”, a mai spus Butoi.

Potrivit expertului, este posibil ca mărturisirea fetei să fi fost completă și să fie corespunzătoare adevărului.

„Această tânără va fi supusă unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru că are 18 ani și este vorba despre infracțiunea de omor. Medicul legist, în comisie, își va expune și el opinia de specialitate cu privire la discernământ. Să așteptăm cu încredere rezultatele anchetei”, a adăugat profesorul Tudorel Butoi.

Alina Ciobanu, fata de 18 ani, ucisă de cea mai bună prietenă 

Alina Ciobanu, fata de 18 ani, ucisă de cea mai bună prietenă pe litoral, a fost luată de rudele sale de la morga din Mangalia și va fi înmormântată în satul vasluian Buda.

În duminica de 6 august 2023, în zori, Alina a fost găsită aruncată sub o bancă dintr-un parc al Mangaliei, ucisă și mutilată. Cele două eleve, care intrau în ultimul an de liceu, veniseră la mare să muncească, în hotelul „Narcis“ din Saturn, drept cameriste.

Motivul crimei petrecute în hotelul unde erau cazate, „Semiramis“, din Saturn, este încă neclar. Loredana susține că se săturase să o acopere pe Alina în fața iubitului ei rămas la Vaslui, dar cei care le cunosc consideră că ucigașa minte - ea fiind cea care, de fapt, avea ceva de ascuns.

Loredana Atănăsoaie este arestată pentru 30 de zile. Ea și-a recunoscut fapta și a părut că o regretă, însă acum este prea târziu.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite