Mesaje emoţionante pentru adolescenta violată din Vaslui: „Ai unit mii de oameni care-ţi sunt pe deplin alături!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii scandalizaţi de drama tinerei de 18 ani din Vaslui, victimă a unui viol în grup, continuă să-i trimită adolescentei mesaje de încurajare. În acelaşi timp, multe dintre comentarii sunt adresate violatorilor, în termeni duri şi categorici.

„Adevărul“ vă prezintă alte câteva dintre mesajele pe care oamenii impresionaţi de cazul elevei violate le-au lăsat pe pagina de Facebook a ziarului şi în rubrica Comentarii de pe site-ul adevarul.ro. Începând de luni, 20 iulie, cotidianul „Adevărul” şi site-ul www.adevarul.ro desfăşoară o campanie amplă în jurul acestui caz, pe care jurnaliştii noştri l-au prezentat în repetate rânduri, din noiembrie anul recut, atunci când s-a petrecut tragedia.

În timp ce eleva de 18 ani din Vaslui continuă să trăiască coşmarul început în noiembrie anul trecut, fiind supusă acum şi unei campanii de denigrare pornite în spaţiul public de cei şapte violatori şi de apropiaţii lor din comuna vasluiană Văleni, violatorii se bucură de libertate.

Vă invităm pe toţi cititorii „Adevărul” să-i transmiteţi un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului.

Vă prezentăm mai jos alte câteva mesaje ale cititorilor noştri transmise după publicarea oribilului caz de la Vaslui:


Teodora von Lahn: Nu este în niciun caz vina ta pentru ceea ce s-a întâmplat. Unul dintre cele mai importante lucruri este că o ţară întreagă îţi stă alături, împotriva unui sat întreg. Eşti o persoană superputernică şi te respect, fiindcă te zbaţi să-ţi faci dreptate şi fiindcă nu-i laşi pe cei ignoranţi şi lipsiţi de-o armă supremă: adevărul să te doboare. Ai reuşit să realizezi un lucru nemaipomenit acum: ai unit mii de oameni, care sunt pregătiţi să te susţină cât de mult pot şi care îţi sunt pe deplin alături. Fii mândră de tine şi nu lăsa obstacolele acestea să te învingă, căci, până la urmă, vei nimeri pe o stradă însorită şi lipsită de gropi. Prin toate aceste suferinţe, dezamăgiri, lacrimi, nedreptăţi şi minciuni îţi vei îndeplini un rol important al vieţii tale şi vei lasă în urmă ta un curcubeu infinit. Vei trăi mereu cu mândria unui succes enorm, acesta constând în ambiţie şi îndeplinirea unui ţel. Profită de lucrurile frumoase pe care le-ai obţinut în tot acest timp: respectul, afecţiunea şi înţelegerea celor din jurul tău. Nu ai niciun motiv să stai cu capul plecat, dimpotrivă! Fii mândră de tine, că eşti pe cale să devii un om adevărat şi lupţi atât pentru ţine, cât şi pentru alte fete ce se află-n aceeaşi situaţie. Ştiu din proprie experienţă că la baza suferinţei stă dezvoltarea spirituală a fiecăruia în parte. Numai de noi depinde dacă îmbrăţişezi schimbarea pozitivă şi sunt sigură că o vei alege, aşa cum ai făcut-o şi înainte.

Ioana Pertea: Dragă mea, situaţia nu rămâne aşa, media nu face mereu lucruri bune, dar acest caz a fost supermediatizat şi, cu siguranţă, se va finaliza în bine. Fii tare, nu renunţa, eşti aproape!

Lavisa Chelu: Cred că sărmana fată şi-a dat şi ea seama că sunt români care o susţin şi care îi iau apărarea, dar la fel de bine ştie, cred, că sunt români care o condamnă (printre alţi, sătenii), numai să înţeleagă că cei care o condamnă sunt oameni care nu pot avea o părere corectă asupra faptului criminal al acelor brute, fiind incapabili să aibă o judecată raţională, sunt nişte oameni abrutizaţi de sărăcie, nevoi şi lipsa de educaţie.

Ioan Ciobanu: Fii tare, fată! Trebuie să treci cu tărie de caracter peste tot şi toţi boii cu nume de om din România. Aşează-te între oamenii normali şi nu uita că iubirea şi dragostea este la un pas de fiecare. Crede-n Dumnezeul din tine şi-n puterea lui din sufletul tău.

Doina Doina: Draga mea, învaţă, mergi mai departe, toate astea trebuie să te mobilizeze. Viaţa ta este mai importantă, găseşte-ţi ceea ce îţi place să faci în continuare. Dacă ai un ideal, urmează-l chiar dacă trebuie să pleci de acolo din iad. Trebuie să-ţi termini studiile, nu te lăsa! Depăşeşte-i pe mitocani, să vadă cândva diferenţa. Nimic nu are voie să-ţi frângă viitorul.

Elena Gheorghe: Pleacă din satul ăla. Nu-i ierta sub nici o formă. Să nu îţi retragi plângerea. Capul sus şi mergi mai departe. Nu eşti singură. Părinţilor le doresc răbdare şi să îşi susţină copila în continuare.

Carmen Ionescu: Fii tare, nu da satisfacţie celor 7 criminali în serie! Ai încredere în Dumnezeu că te va ajută să ieşi din acest întuneric! Toţii oamenii de bună credinţă sunt alături de tine tot timpul!

Mona C Grădinariu: Dacă te năşteai în America, erai de mult răzbunată. Violatorii erau deja după gratii. România este o ţară foarte frumoasă, dar din nefericire locuită de cuiburi de vipere însetate de sânge, avere şi putere. Abia aşteaptă momentul să te atace şi să te distrugă. Să distrugă tot ce ai mai frumos şi mai pur. Uneori chiar să te ucidă.

Transmiteţi-i şi voi un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte.

Citiţi şi:

 Eleva violată de şapte bestii din Vaslui a mobilizat mii de oameni în jurul ei: „Fata aceasta e a noastră, a tuturor românilor”, „Să mergem la ea acasă, să o îmbrăţişăm“

Petiţie pentru arestarea bestiilor care au violat eleva din Vaslui. 28.000 de români au semnat petiţia: „Comportamentul animalic trebuie pedepsit“

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite