FOTO Sporting Club Vaslui a cerut în instanţă intrarea în insolvenţă a tuturor firmelor din holdingul lui Adrian Porumboiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Sporting Club SA Vaslui, societate sub administrarea căreia a funcţionat echipa de fotbal FC Vaslui şi al căreia acţionar majoritar a fost omul de afaceri Adrian Porumboiu a solicitat în instanţă intrarea în insolvenţă a tuturor firmelor din grupul Racova Com Agro Pan, deţinut de milionarul vasluian. Acţionarul majoritar al SC Sporting Club SA este Ciprian Damian, finul omului de afaceri, căruia anul trecut i-a fost vândut pachetul majoritar.

Ciprian Damian şi Adrian Porumboiu se află într-un conflict deschis de la sfârşitul anului trecut, cei doi acuzându-se reciproc de distrugerea echipei de fotbal din Vaslui. Vineri, Damian a înaintat vineri o cerere Tribunalului Vaslui prin care solicită intrarea în insolvenţă a tuturor firmelor lui Adrian Porumboiu, după ce în urmă cu trei luni a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii Comcereal, cea mai mare societate deţinută de omul de afaceri vasluian.  Demersul de atunci a fost făcut la doar o săptămână după ce omul de afaceri, la rândul său, a solicitat prin intermediul unei alte firme din grup, SC Comprest SA, intrarea în insolvenţă a SC Sporting Club SA Vaslui. Prin cererea depusă vineri la Tribunal, pe lângă Comcereal, Damian cere deschiderea procedurii de insolvenţă şi a societăţilor Mopan, Racova, Ilvas, Ulerom, Comguard, Compres, Agrocomplex, R- Agro Fălciu. Atât Adrian Porumboiu, cât şi Ciprian Damian au fost prezenţi ieri la Tribunalul Vaslui unde s-au judecat cele două cereri de insolvenţă. Cei doi nu au luat cuvântul în sala de judecată, lăsându-şi echipele de avocaţi să-i reprezinte.

Concurenţa lui Porumboiu intră în joc

Fără îndoială surpriza zilei de ieri, în dosarul în care s-a judecat intrarea în insolvenţă a societăţii Comcereal, a constituit-o o cererea făcută  în instanţă de un cunoscut om de afaceri local, Constantin Nechifor, administratorul societăţii Plantagro COM SRL Vaslui. Nechifor a solicitat intrarea ca parte în proces, anunţând că i-a fost cesionată cea mai mare parte din creanţa deţinută de SC Sporting Club SA la societatea Comcereal.  Nechifor, un apropiat al lui Ciprian Damian, a avut în trecut un litigiu cu Porumboiu, la mijloc fiind o sumă importantă de bani care reprezenta contravaloarea îngrăşămintelor chimice achiziţionate de firmele lui Porumboiu de la Plantagro Com. Adrian Porumboiu a refuzat să comenteze ieri intrarea în joc a societăţii Plantagro, firmă concurentă cu ale acestuia, desfăşurând activităţi în domeniul atât comercializării îngrăşămintelor chimice cât şi a cerealelor şi seminţelor.

Judecătorii au amânat pronunţarea sentinţei pentru 15 septembrie, dată la care vor anunţa dacă declanşează sau nu procedura de insolvenţă a societăţii Comcereal. 

În cel de-al doilea dosar, în care firma Comprest a omului de afaceri Adrian Porumboiu a cerut insolvenţa Sporting Club SA, judecata a fost amânată după ce avocatul lui Ciprian Damian au recuzat completul de judecată. Cererea a venit după ce judecătorul a respins mai multe solicitări, ce vizau suspendarea, respectiv amânarea cauzei. Tot ieri, Damian a înaintat o cerere Tribunalului Vaslui prin care solicită desemnarea unui mandatar ad hoc pentru Sporting Club, invocând că numai aşa ar putea salva societatea de la insolvenţă.

Adrian Porumboiu nu a dorit ieri să comenteze pe seama celor două procese, arătând doar că demersul lui Damian "este unic în lume, pe banii mei se luptă cu banii mei".

Sponsorizarea, măr al discordiei

Sporting Club SA Vaslui a solicitat în instanţă intrarea în insolvenţă a SC Comcereal SA Vaslui, pentru o presupusă datorie de peste 13 milioane de lei, reprezentând o sponsorizare. Potrivit plângerii depuse la Tribunalul Vaslui de către Sporting Club SA, firma Comcereal ar datora clubului de fotbal suma de 13 milioane de lei, reprezentând facturi care nu ar fi fost achitate de către societatea lui Porumboiu pentru nişte utilaje agricole luate de la un sponsor al formaţiei de fotbal SC Vaslui. În fapt, firma de utilaje agricole a fost sponsorul echipei de fotbal FC Vaslui şi, în schimbul contractului, ar fi livrat combine şi tractoare către Comcereal, iar această societate ar fi avut obligaţia de a le plăti către beneficiarul contractului, respectiv Sporting Club SA Vaslui.

Comcereal SA Vaslui, membră a grupului de firme Racova-Com-Agro-Pan deţinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 320,5 milioane de lei, cu 17 la sută mai mare ca în 2012, şi cu un profit brut de 4,8 milioane de lei. Societatea în cauză are ca obiect de activitate cultivarea şi comercializarea cerealelor, producţia agricolă vegetală realizându-se pe 27.737 hectare de teren, arendate de la persoane fizice şi juridice din judeţele Vaslui, Galaţi, Neamţ şi Iaşi.

Citeşte şi:

Lupta orgoliilor a distrus un brand: FC Vaslui îşi dă ultima suflare

Acuzaţii grave în scandalul dintre Adrian Porumboiu şi finul său: şantaj, tranzacţii dubioase, acte falsificate şi interceptări ilegale

Război total între naşul Porumboiu şi finul Damian: FC Vaslui, scos la vânzare!

Fotbaliştii de la FC Vaslui au intrat în grevă. Nu şi-au mai primit salariile de cinci luni

Adrian Porumboiu şi-a anunţat retragerea de la FC Vaslui printr-o scrisoare de adio: „Rămân fanul lor“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite