Doi turci prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România. Au fost depistaţi în timp ce se ascundeau în Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi turci au declarat că intenţionau să viziteze România în scop turistic
Cei doi turci au declarat că intenţionau să viziteze România în scop turistic

Doi tineri din Turcia au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în România, pe jos, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. Cei doi au declarat autorităţilor române că îşi doreau să viziteze municipiul Iaşi dar nu posedau vize.

Pe 5 octombrie, în jurul orelor 02.30, poliţistii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, în timpul supravegherii perimetrale a Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, au observat pe sensul de ieşire din România, în direcţia fostelor magazine Duty-Free, două persoane care încercau să se ascundă după acestea.

Poliţistii de frontieră i-au oprit pentru a-i legitima, însă au constatat că cei doi nu vorbesc limba română, motiv pentru care i-au condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

”În urma verificărilor specifice efectuate şi din declaraţiile bărbaţilor, date în prezenţa unui translator autorizat, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni turci, în vârstă de 21, respectiv 27 de ani, şi încercau să treacă ilegal frontiera din Republica Moldova în România.
Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun”, a precizat Irina Mirică, responsabil mass media din cadrul STPF Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi bărbaţi au călătorit legal până în Chişinău. Ajunşi în luna septembrie în capitala Republicii Moldova, au luat hotărârea de a călători în scop turistic şi în România, şi, deoarece nu posedau vize necesare călătoriei legale, au luat legătura cu un cetăţean moldovean care le-a promis ca îi va duce pentru două zile la destinaţia dorită. 

Potrivit înţelegerii avute cu cetăţeanul moldovean, acesta i-a dus cu un autoturism până la o staţie de alimentare cu combustibil din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Leuşeni, unde i-a urcat şi ascuns într-un autocar care mergea în România, intenţionând astfel să iasă ilegal din Republica Moldova. Când autocarul s-a apropiat de sensul de intrare în România, prin PTF Albiţa, şoferul i-a coborât, pentru a intra ilegal în ţara noastră, pe jos, sustrăgându-se controlului de frontieră, iar ulterior, urmau să fie preluaţi de acelaşi autocar şi transportaţi în municipiul Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. În baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, cei doi tineri au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite