Starea jalnică în care a ajuns cel mai important punct de frontieră de la estul României. Decizia autorităţilor

0
0
Şoferii care tranzitează Vama Albiţa reclamă starea proastă a infrastructurii rutiere
Şoferii care tranzitează Vama Albiţa reclamă starea proastă a infrastructurii rutiere

Autorităţile din Vaslui şi Iaşi s-au întâlnit miercuri, 27 septembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa pentru a căuta soluţii pentru situaţia critică în care a ajuns cel mai mare punct de frontieră de la estul României la capitolul infrastructura rutieră.

La întâlnire au fost prezenţi prefecţii celor două judeţe, Eduard Popica şi Marian Şerbănescu, respectiv reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, în subordinea căreia funcţionează Vama Albiţa, precum şi şefii Direcţiei Regionale de Drumuri Iaşi. Tronsonul de intrare în România nu a mai fost asfaltat din anul 1996, astfel, astfel că pe sensul de intrare s-au creat adevărate cratere în asfalt, care pun la grea încercare nervii şoferilor. 

Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa este tranzitat zilnic, în medie, de câte 1.200 de autoturisme şi 500 de tiruri, traficul de persoane fiind cuprins între 8.000 şi 10.000.

”Traficul din această vamă reprezintă un sfert din traficul naţional al vămilor din România. Vorbim de traficul de mărfuri. Însă, şi traficul de persoane este la fel de mare. În urmă cu doi an s-a găsit o soluţie pentru tronsonul de ieşire din ţară, care a fost asfaltat în totalitate. Vom proceda la fel şi cu tronsonul de intrare, cu precizarea că trebuie să găsim soluţia legală. Tronsonul de intrare în ţară se află în administrarea Direcţiei Regionale Vamale Iaşi şi atunci mergem pe varianta alocărilor de fonduri direct către această instituţie sau transferăm administrarea lui către Drumurile Naţionale, pentru a putea asfalta segmental de drum. Vom face un memoriu comun cu Instituţia Prefectului-judeţul Iaşi, pe care îl vom trimite săptămâna viitoare către Guvern, pentru a reabilita instrastructura rutieră din punctul vamal cât mai urgent, mai ales că Albiţa este una dintre principalele porţi de intrare în România şi Uniunea Europeană”, a precizat prefectul de Vaslui, Eduard Popica. 

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri