Doi bărbaţi urmăriţi pentru furturi în Germania, depistaţi într-un sat din Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
reţinere

Poliţiştii olteni au depistat doi bărbaţi, în vârstă de 30, respectiv 40 ani, pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare de către autorităţile din Germania.

Bărbaţii, depistaţi în comuna olteană Valea Mare, au comis alături de alte persoane mai multe furturi în cursul lunii iunie, anul trecut, producând prejudicii care depăşesc 30.000 euro.

„În această dimineaţă (n.r. marţi, 1 martie 2022), poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Perieţi, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au pus în aplicare două Mandate Europene de Arestare, emise de autorităţile judiciare din Germania, privind pe doi bărbaţi cercetaţi pentru asocierea cu alte persoane, în vederea săvârşirii, în grup, de spargeri cu scopul de a sustrage materiale neferoase (cablu de cupru), fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 34.000 de euro.

Cei doi bărbaţi, cu vârstele de 30 şi 40 de ani, au fost depistaţi în comuna Valea Mare, judeţul Olt şi nu s-au opus arestării“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuţ Vasiloaica. 

Bărbaţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore, urmând ca instanţa de judecată să dispună cu privire la predarea către autorităţile judiciare din Germania.

„Activitatea s-a desfăşurat şi cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt“, a mai precizat reprezentantul Poliţiei Olt.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Doi tâlhari au lăsat desculţ pe stradă un adolescent care se ducea noaptea la o întâlnire amoroasă

Licean bătut de trei elevi de la alte clase, de faţă cu toţi colegii. Motivul agresiunii

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite