Dezvăluiri incendiare despre Clanul Buga: o tânără de 18 ani, martor în dosar, a povestit cum acţiona gruparea din Vaslui, considerată una dintre cele mai puternice reţele de trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clanul Buga a fost adus în faţa judecătorilor FOTO: Adevărul
Clanul Buga a fost adus în faţa judecătorilor FOTO: Adevărul

Ieri, la Judecătoria Vaslui, a avut loc un nou termen în dosarul în care gruparea condusă de interlopul vasluian Marius Buga, este acuzată de trafic de droguri. O tânără de 18 ani, domiciliată în prezent în Constanţa, a făcut dezvăluiri incendiare despre modul în care traficanţii cumpărau şi vindeau etonobotanice pe raza municipiului Vaslui.

La termenul de ieri, supriza a fost Aurora Negru, o tânără de 18 ani, originară din Vaslui, dar care în preuent este elevă a unei instituţii de învăţământ din Constanţa. Fata a confirmat, practic, ceea ce procurorii ştiau deja, şi a descrsi cu lux de amănunte modull în care acţiona Marius Buga şi oamenii săi. 

Tânăra a povestit cum, după ce a cunoscut-o pe fosta iubită a interlopului, Inga Pascal, a văzut cum atât ea, cât şi ceilalţi inculpaţi arestaţi în dosar fumau etnobotanice. Mai mult, martora a relatat că gruparea condusă de Buga s-a folosit de ea, fără să ştie iniţial, pentru ca traficanţii să intre în posesia coletelor cu droguri  şi să le plătească. „Mie , Inga mi-a spus să o ajut cu datele de identitate ca să poată trimite nişte bani către rudele ei, deoarece ea nu putea, având cetăţenie basarabeană. Având în vedere că s-a întâmplat de mai multe ori, iar sumele de bani nu erau mici, peste 1.000 de lei la fiecare expediţie, am bănuit că este ceva suspect. Odată, în timp ce mă întorceam cu Inga de la oficiul poştal, am întrebat-o în ce combinaţii a intrat. Atunci, ea mi-a spus că îl ajută pe Buga să ridice colete cu droguri şi tot ea le achită“, a spus Aurora negru în faţa magistraţilor. 

Cel de-al doilea martor, Sebastian Brat, a recunoscut că a consumat etnobotanice, pe care le cumpăra de la traficanţii din oraş, inclusiv de la unul din oameniil lui Buga.

Buga s-a luat de procuror

Tot ieri, aproape de finalul procesului, a avut loc o scenă incredibilă. Faptul că avocatul lui Buga a lipsit din motive medicale, iar judecătorul a decis să nu mai tergiverseze cazul, mai ales că pe 1 februarie se face un an de când traficanţii au fost arestaţi, iar aceştia pot invoca depăşirea termenului rezonabil de arest preventiv, a inflamat spiritele. În momentul în care procurorul a cerut emiterea unei adrese către Baroul Avocaţilor, pentru a-i fi asigurat un avocat din oficiu lui Buga, acesta din urmă a sărit ca ars şi nu s-a putut abţine să îi reproşeze reprezentantului DIICOT din boxa acuzaţilor: „Vedeţi că întreceţi măsura, domnule procuror!“. Cel mai probabil, Marius Buga a fost învăţat să tragă de timp până când noul Cod Penal va intra în vigoare, iar pedepsele vor fi mult mai mici pentru faptele pentru care interlopul şi ceilalţi inculpaţi sunt acuzaţi. 

Etnobotanice ascunse în cărţi

Interlopul Marius Buga a fost arestat la începutul lunii februarie, alături de fosta sa iubiă, Inga Pascal, şi alţi trei tineri din Vaslui, dintre care doi elevi, care îl ajutau să vândă etnobotanice în şcoli. Procurorii DIICOT au demarat cercetările în urma unei plângeri formulate de un cadru didactic din municipiul Vaslui, care de doi ani de zile a încercat în zadar să-şi salveze fiul din ghearele traficanţilor de etnobotanice. Potrivit anchetatorilor, grupul era filat de aproape jumătate de an, timp în care au strâns destule probe pentru a-i prezenta în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

Alături de aceştia a mai fost arestat şi preotul Gabriel Bucică, cel care a fost condamnat, până la urmă, pe data de 9 mai la 4 ani de închisoare cu executare

Chiar dacă atât preotul doar preotul Bucică şi alţi trei membri ai grupului au mers pe recunoaştere, doar aceştia din urmă au scăpat mai uşor, ei primind câte trei ani de închisoare cu suspendare. Este vorba despre fosta iubită a capului reţelei de trafic cu etnobotanice, Inga Pascal, de Ştirbu Sergiu Daniel şi de Simona Tofănel. 

Pentru ceilalţi membri ai grupului, în speţă Marius Buga, Marius Sebastian Costan şi Cătălin Moraru procesul va continua, deoarece aceştia nu au reucunoscut niciuna din acuzele aduse de procurori.

Citeşte şi:

Spovedania preotului traficant din Constanţa în faţa judecătorilor: „Am vândut etnobotanice“

Preotul traficant de droguri din Constanţa vrea să revină la enoriaşi

Membrii clanului Buga, mieluşei în faţa instanţei de judecată

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite