Germania: captură record de cocaină, descoperită în magazinele din Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cocaina a fost descoperită la standul de fructe, printre banane, cu puţin timp înainte de sosirea primilor clienţi. FOTO Reuters
Cocaina a fost descoperită la standul de fructe, printre banane, cu puţin timp înainte de sosirea primilor clienţi. FOTO Reuters

Autorităţile germane au descoperit în cinci supermaketuri din Berlin mai multe cutii în care erau ascunse pachete de cocaină. Poliţiştii au descris cazul drept o „eroare logistică” a traficanţilor de droguri, fiind cea mai mare captură de cocaină din ultimii 14 ani în Germania.

Personalul din cele patru supermarketuri ale lanţului de magazine Aldi, unul dintre cele mai răspândite în Germania, a descoperit luni 140 de kilograme de cocaină la standurile cu fructe, cu puţin timp înainte de deschiderea magazinelor pentru clienţi.

„Am fost luaţi prin surprindere”, a declarat Olaf Schremm, şeful departamentului antidrog din Berlin, citat de Al Jazeera. „Nu ştim care a fost greşeala traficanţilor în circuitul livrărilor de droguri”, a mai spus ofiţerul de poliţie.

Cutiile cu banane, în interiorul cărora se afla pachetele cu cocaină, făceau parte dintr-un transport de 1.134 de cutii din Columbia (nord-vestul Americii de Sud) către oraşul Hamburg, iar ulterior livrate supermarketurilor din Berlin.

Anchetatorii germani au spus că nu este cunoscută pentru moment destinaţia iniţială a drogurilor. Captura din Berlin este cea mai mare din ultimii 14 ani, valoarea ei pe piaţa neagră fiind estimată la şase milioane de euro, notează Al Jazeera.

Traficanţii folosesc de cele mai multe ori liniile de transport aeriene sau curieratul pentru a plasa drogurile în destinaţiile stabilite, spre deosebire de liniile de transport naval.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite