Cu cine era Dumitru Buzatu în momentul în care a fost prins că lua o mită de 1,25 milioane de lei SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor surse judiciare, în momentul în care a fost prins în flagrant luând mită, Dumitru Buzatu se afla la un restaurant din orașul Murgeni, județul Vaslui, alături de secretara sa și doi șefi ai DGASPC Vaslui. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit surselor „Adevărul”, este vorba despre șeful DGASPC Vaslui, Dragoș Andrei Cazacu, și adjunctul acestuia, Ioan Buruiana. Directorul adjunct de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului ar fi mână dreaptă a liderului Consiliului Județean Vaslui. 

Sursele citate au mai relatat că secretara liderului CJ Vaslui, Ana Maria Obreja, era apropiată acestuia Potrivit unui articol al unei publicații locale, în 2018 aceasta se bucura de mai multe beneficii și avea un salariu de 5.000 de lei net.  

De altfel, cei 4 erau la un restaunt al unei bălți din orașul Murgeni, județul Vaslui. 

Potrivit unor surse citate de Libertatea, cel care l-ar fi trădat și dat pe mana anchetatorilor DNA este Emil Savin, cunoscut în zona Moldovei drept Farmazon. 

Prins în flagrant când primea mită 

Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi. Acesta a fost prins în flagrant când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract e lucrări publice. 

Vineri seară, anchetatorii au descins la casa lui Dumitru Buzatu din comuna Ştefan cel Mare unde au avut loc percheziții care au durat câteva ore. Aproximativ şase ore au petrecut anchetatorii în locuința președintelui CJ Vaslui, căutând probe la dosarul de corpuție. După finalizarea percheziției, politicianul a fost escortat de jandarmi de acasă și transportat  la sediul DNA Iaşi pentru audieri.  

Dumitru Buzatu, exclus din PSD

Liderii PSD au avut o reuniune de urgență, sâmbătă dimineață, pentru excluderea din partid a lui Dumitru Buzatu

Soția sa, Gabirlea Crețu a fost suspendată din formațiunea politică. Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi în ședința conducerii PSD, a anunțat Marcel Ciolacu.

De asemenea, fiul baronului de Vaslui, Tudor Buzatu, a demisionat din funcția de secretar de secretar de stat în Secretariatul general al Guvernului, post în care a fost numit în mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite