Gabriela Crețu, fosta soție a lui Buzatu, anunță că va contesta suspendarea sa din PSD: Nu înțeleg legătura mea cu vreo infracțiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, Gabriela Crețu, a anunțat că va contesta decizia prin care a fost suspendată din partid. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a explicat că decizia era necesară atât pentru protecția senatoarei, cât și a partidului. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„Nu, nu mi s-a explicat de ce și o să contest la comisia de integritate”. Mi se pare că motivul pentru care colegii mei m-au suspendat este campania de presă împotriva mea. Nici eu nu sunt despărțită de el de ieri, de astăzi, suntem dinainte de a fi eu membru al Parlamentului”, a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN fosta soție a lui Dumitru Buzatu, .

Totodată, senatoarea a adăugat că nu înțelege legătura să. „Sunt memoria vie a acestui partid. Ce nu înțeleg este legătură mea cu vreo infracțiune. Deja avem o victima, fiul meu care și-a dat demisia de onoare. (...) Eu de ce? O contest la comisia de integritate pentru că mi se asociază o acuzație. Eu aștept să vorbesc cu liderul, să mă sune liderul meu de grup că să înțeleg de ce au făcut ceea ce au făcut”, a mai spus senatoarea.

Despre fostul soțu, Gabirela Crețu susține că nu crede că are o avere foarte mare. „Nu știu despre ce imobile este vorba. Cred că este născut în 1955, are 68 și o viață în urmă. Dacă nu a făcut va fi foarte greu să îl reabilitați. Știu că a contruit la această organizație”, a mai spus Gabriela Crețu despre fostul soț. 

Romașcanu: Decizia, necesară „pentru protecția dumneai și a partidului”

„Nu mă aștept la nimeni să facă așa ceva. Este o surpiza foarte mare, este un coleg vechi, va răspunde în față legii (…) Mi-e greu să comentez fapta în sine, vorbim totuși de un flagrant, care este dincolo de orice interpretare. (…) Domnul Buzatu a stat pe funcții administrative foarte mult timp prin votul vasluienilor. a fost ales de cetățeni de atâtea ori. Nu puteam pune la îndoială capacitatea lui”, a explicat purtătorul de cuvânt al social-democraților, Lucian Romașcanu, în urma deciziilor luate de conducerea PSD. 

Cu privire la anunțul fostei soții a lui Dumitru Buzatu, reprezentantul PSD a arătat că decizia de suspendare a Gabrielei Crețu a fost necesară „pentru a fi protejată și dumneai și partidul”.

„Este normal să facă un apel la comisia de integritate. Se va analiză cu cea mai mare seriozitate. Este într-o formă sau altă într-o legătură cu Dumitru Buzatu”, a mai susținut purtătorul de cuvânt cu privire la Gabriela Buzatu.

Despre demisia fiului, Tudor Buzatu, din funcția de secretar de stat, Romașcanu a arătat că „este o demisie de onoare”.

„Foarte bine că a făcut acest lucru, pentru a nu avea în continuare discuții în partid și în afară despre dumnealui”, a susținut Lucian Romașcanu.

Reprezentantul PSD a mai explicat că va fi necesară și o decizie administrativă, după după suspendarea din funcția de șef al CJ Vaslui a lui Dumitru Buzatu, de către prefect.

Dumitru Buzatu, exclus din PSD

Liderii PSD au avut o reuniune de urgență, sâmbătă dimineață, pentru excluderea din partid a lui Dumitru Buzatu, prins în flagrant luând mită 1,25 milioane de lei, pentru acordarea unui contract de lucrări publice.

Soția sa, Gabirlea Crețu a fost suspendată din formațiunea politică. Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi în ședința conducerii PSD, a anunțat Marcel Ciolacu.

De asemenea, fiul baronului de Vaslui, Tudor Buzatu, a demisionat din funcția de secretar de secretar de stat în Secretariatul general al Guvernului, post în care a fost numit în mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite