Copil de 4 ani din Vaslui, electrocutat. A atins firele unei instalaţii improvizate

0
Publicat:

Un copil de 4 ani s-a electrocutat, marţi, 27 septembrie, într-o localitate din judeţul Vaslui. Minorul a atins firele unei instalaţii improvizate și a fost transportat cu elicopterul la Iaşi, conştient.

Copilul a suferit arsuri la o mână FOTO arhivă Adevărul
Copilul a suferit arsuri la o mână FOTO arhivă Adevărul

Un incident ce putea avea urmări tragice a avut loc marți, 27 septembrie, în comuna vasluiană Dragomirești. Un copil de 4 ani a atins firele unei instalații improvizate și s-a electrocutat.

”Ambulanţa SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) încadrată un echipaj specializat, intervine în localitatea Dragomireşti pentru salvarea unui copil în vârstă de aproximativ patru ani, care s-a electrocutat la nivelul membrului superior. Copilul are o arsură cu puncte de intrare/ieşire (a curentului electric) la nivelul mâinii”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.  

Victima a fost găsită conştientă, stabilă hemodinamic şi cooperantă. ”Minorul a primit primul ajutor, după care a fost transportat cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din municipiul Iaşi”, a mai transmis ISU Vaslui.  

Din declaraţiile părinţilor există posibilitatea ca minorul să fi atins cu palma un conductor electric de la o instalaţie electrică improvizată.  

Copil electrocutat accidental când se juca în curte

Un alt copil, în vârstă de 9 ani, a fost preluat, joi, 15 septembrie, de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui cu arsuri pe o treime din suprafaţa corporală și transportat la spital.

El s-a electrocutat pe când se juca în curte. A atins cu mâna o bucată de fier aflată sub tensiune din curtea casei unde locuia, fiind aruncat aproximativ doi metri.

„A fost trimisă o ambulanţă B2 din Bârlad care a găsit copilul conştient, cu arsuri gradul doi pe aproximativ 30% din suprafaţa corporală şi cu traumatisme la nivelul unui umăr şi la nivelul abdomenului. Copilului i s-a acordat primul ajutor şi a fost transportat în regim de urgenţă la Spitalul Municipal Bârlad’, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui, Daniel Ungureanu.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă și fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite