Accident cumplit în județul Vaslui. Un adolescent a murit: „Unul e cu capul sub apă şi voi nu l-aţi scos, mă?!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent de 17 ani a murit, iar alţi patru tineri au ajuns la spital după ce au plonjat cu maşina în râul Racova. Tinerii au băut toată noaptea la un bar, iar apoi au plecat la drum.

Mașina a plonjat în râul Racova FOTO Vremea Nouă
Mașina a plonjat în râul Racova FOTO Vremea Nouă

Momente dramatice în noaptea de 28 spre 29 august pe DJ 245, pe raza localității Oprișița, comuna Poienești, unde a avut loc un grav accident rutier.

Cinci tineri au băut toată noaptea la un bar, iar spre dimineață au decis să plece la drum. Șoferul de 27 de ani a pierdut controlul  mașinii într-o curbă și a plonjat cu autovehiculul în râul Racova. Câţiva tineri care treceau prin zonă au văzut maşina căzută în apă şi au intervenit. 

Mai multe echipaje medicale de la Ambulanță și SMURD, dar și de la Descarcerare au ajuns în zonă pentru a le acorda răniților îngrijiri medicale. Redăm mai jos dialogul dintre martorii care au ajuns la mașina căzută în râu și o parte din tinerii care erau în autovehicul, potrivit stiriest.ro.

-Mai sunt în maşină! Sunteţi nebuni la cap?!

– Mai sunt încă doi!

– Unul e în dreapta şi unul e în dreapta!

– Mamă, ce e aicea!

– Te doare ceva? Ce te doare?

– Încearcă să nu te mişti! Câţi sunt în maşină?

– Domnule, trimiteţi pe cineva că e foarte grav aici!

La un moment dat, unul din tinerii din mașină cere disperat ajutor.

- Ajutaţi-mă!

– Dar cum ai ajuns acolo?

– Maşina e într-un râu! Maşina e într-un râu!

– Doi sunt în maşină, doi lângă!

„Respiră? Respiră?

În timp ce evaluau starea victimelor, martorii au făcut o altă descoperire şocantă. 

-Ce e?

– Unul e cu capul sub apă!

– Măi, unul e cu capul sub apă şi voi nu l-aţi scos, mă?!

– Respiră? Respiră?

– Aoleu!

– Tu conduceai?

– Da.

Au băut toată noaptea

Tinerii cu vârste cuprinse între 17 şi 27 de ani ar fi petrecut toată noaptea într-un bar din satul vasluian Oprişiţa. Spre dimineaţă au decis să plece acasă, toţi cinci într-o singură maşină. Într-o curbă, cel care se afla la volan a pierdut controlul, iar maşina a ajuns în râu.

În urma accidentului, un tânăr a murit și alți patru au fost răniți FOTO Vremea Nouă
În urma accidentului, un tânăr a murit și alți patru au fost răniți FOTO Vremea Nouă

„Băiatul care era afară a spus foarte clar că s-au urcat toţi beți în maşină și au zis din prima că i-au spus să o lase mai uşor, că mergeau cu multă viteză. Inconştienţa omoară. Dacă nu eram noi, mașina stătea până dimineaţă, că aici nu e niciun bec să-i vezi”, a declarat un martor.

„Victimele au fost extrase din autoturisme și predate echipajelor medicale”, a declarat Mugur Bejan, reprezentantul ISU Vaslui.

Tânărul de 17 ani, scos din apă de persoanele care au ajuns la locul accidentului, a murit la spital. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 0.44 miligrame alcool pe litru în aerul expirat. Un alt tânăr este în stare gravă. Ceilalţi trei s-au ales cu răni uşoare şi au fost externaţi. 

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă și fac verificări pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs acest accident rutier grav.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite