Accident cu patru victime la Vaslui. Doi copii au fost răniți, șoferul a rămas blocat în mașină

0
Publicat:

Accidentul rutier s-a produs pentru că șoferul a adormit la volan, iar mașina a căzut într-un șanț de pe marginea drumului. Cei doi copii răniți acuzau dureri în zona coloanei vertebrale și la membrele superioare.

Mașina a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului FOTO ISU Vaslui
Mașina a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului FOTO ISU Vaslui

Patru persoane, printre care doi copii în vârstă de 3, respectiv 6 ani au fost rănite joi, 14 martie 2024, în urma unui accident rutier produs pe DN 24, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Din primele informații, șoferul ar fi adormit la volan, iar mașina a căzut într-un șanț de pe marginea șoselei.

La locul producerii evenimentului au intervenit o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD tip B2, o autospecială de Terapie Intensivă Mobilă şi o salvare aparţinând Serviciului de Ambulanţă.

„În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau patru persoane, între care doi copii minori. La sosirea echipajelor de intervenţie a fost găsit un autoturism căzut într-un şanţ pentru evacuarea apelor meteorice şi sprijinit de un zid de protecţie. Conducătorul autoturismului, un bărbat de 32 de ani, a fost găsit blocat în autovehicul, celelalte persoane fiind evacuate cu ajutorul celorlalţi participanţi la trafic. Cei doi copii acuzau dureri în zona coloanei vertebrale, respectiv la membrele superioare. Victimele au primit primul ajutor calificat în ambulanţele SMURD, ulterior fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului, în acest caz fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Aruncat la 25 de metri de mașina răsturnată pe câmp

Un alt accident rutier a avut în 10 martie 2024 pe raza comunei Lunca Banului, în localitatea Oțetoaia din Vaslui.

Un tânăr de 29 de ani a murit când mașina pe care o conducea s-a răsturnat pe un câmp de lângă șosea, iar el a fost proiectat la 25 de metri de autovehicul.

Pompierii militari din cadrul Secției Huși, precum și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui s-au deplasat urgent la locul accidentului, însă tânărul nu a mai putut fi salvat.

„În cursul acestei dimineți, pompierii militari din cadrul Secției Huși au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare) și o ambulanță SMURD tip B2 (echipaj de prim ajutor), pentru asigurarea măsurilor PSI în urma producerii unui accident rutier pe DN 24A, în zona localității Oțetoaia, comuna Lunca Banului. La intervenție a participat și un echipaj cu o ambulanță aparținând SAJ Vaslui. În accident a fost implicat un autoturism în care se afla o singură persoană”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Trupul neînsuflețit al șoferului a fost găsit într-o zonă mlăștinoasă, la 25 de metri de mașină.

„La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism răsturnat în afara părții carosabile (direcția Oțetoaia – Huși). Din autovehicul s-au scurs lichide combustibile. În autoturismul puternic avariat nu a fost găsită nicio persoană. La aproximativ 25 metri de autoturism, într-o zonă mlăștinoasă, a fost găsit trupul conducătorului auto. Din nefericire, victima prezenta leziuni incompatibile cu viața”, mai spun reprezentanții ISU Vaslui.

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă și fac cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite