Tânărul care a dat foc casei părinților a fost arestat preventiv. Unde se ascundea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 27 de ani din Vaslui și-a pierdut cumpătul, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan cu părinții săi. Într-un moment de rătăcire a stropit mai multe lucruri din casă cu combustibil și le-a dat foc, apoi a fugit.

Casa a incendiată a fost distrusă în proporție de 80% FOTO Shutterstock
Casa a incendiată a fost distrusă în proporție de 80% FOTO Shutterstock

Bărbatul se afla sub influenţa alcoolului şi pe fondul unui conflict spontan cu părinţii săi a stropit mai multe bunuri din casă cu lichid combustibil, după care le-a dat foc. Imediat după aceea a fugit, fiind găsit de polițiști în locuința concubinei lui.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Bârlad au stabilit că, în data de 6 martie 2024, la ora 23,40, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, bărbatul cercetat ar fi incendiat locuinţa deţinută de părinţii săi. Ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de bărbatul cercetat măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus arestarea preventivă”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Amintim că o locuinţă din comuna Tutova a ars, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui incendiu provocat de fiul proprietarilor.

Potrivit pompierilor, bărbatul în vârstă de 27 ani, fiul proprietarilor a stropit cu un lichid combustibil bunurile din casă, după care le-a dat foc.

„Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu produs într-o locuinţă din comuna Tutova. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată şi exista riscul de propagare la alte vecinătăţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Proprietarii locuinţei reușiseră să iasă din casă, astfel că nu au suferit arsuri şi nici nu s-au intoxicat.

„După o oră şi jumătate, incendiul a fost lichidat, acoperişul, pereţii şi bunurile din locuinţă fiind degradate în proporţie de peste 80%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acţiunea intenţionată, un bărbat în vârstă de 27 ani, fiul proprietarilor fiind cel care a stropit cu un lichid combustibil bunurile din casă, după care le-a dat foc", a precizat Marius Stanciu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite