A transformat un hobby într-o mică afacere: “Sporul Casei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu multă răbdare şi pasiune, severineanul Vasile Popescu a reuşit să transforme un hobby într-o mică afacere. Creează acele sticluţe umplute cu seminţe de cereale, pline de simboluri şi pe care e bine să le ţii în casă la vedere şi sunt cunoscute ca “Sporul casei”.

Totul a început în urmă cu şapte ani, când un călugăr de la o mânăstire din Transilvania l-a învăţat secretele acestui meşteşug. Pe lângă teorie, severineanul a pus şi multă pasiune şi răbdare, astfel că obiectele decorative care ies din mâna sa sunt deosebit de apreciate de toţi cei care îl cunosc.

“În primul rând e nevoie de pasiune şi e nevoie de multă răbdare, altfel nu se poate. E mult de lucru, durează mult pregătirea materialelor. Folosesc produse numai din pământ: praf de cărbune, seminţe de tot felul (porumb, grâu, secară, orz, ovăz), pietricele pe care le vopsesc pentru a fi mai plăcute. Nu este atât de greu,  materialele trebuie vopsite, foarte bine uscate, bine aşezate, foare bine presate, pentru că altfel se deteriorează”, povesteşte artizanul. Cu alte cuvinte, artă, frumuseţe, pozitivism şi originalitate într-o singură sticlă!

La început a oferit sticluţele cu seminţe colorate prietenilor săi. Se pare că aceste cereale atrag energiile pozitive şi alungă spiritele rele. În timp şi-a dat seama că din hobby-ul său poate scoate şi bănuţi, astfel că ori de câte ori este organizat în Turnu Severin vreun târg de meşteşuguri, Vasile este prezent cu un stand. Îşi mai vinde sticluleţe cu noroc la Orşova şi la Băile Herculane.  “Nu se face avere, dar un ban în plus este binevenit”, mai spune severineanul.

Acum lucrează la nişte modele noi, după mostre aduse din Asia. “Şi eu lucrez la nişte modele noi, mi-a adus cineva din Asia nişte cămile, nişte turnuleţe foarte bine făcute . Am încercat şi eu şi mi-au ieşit nişte dinozauri”,  spune în glumă Vasile Popescu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite