Campanie de ecologizare în Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Clisura Dunării, o mână de tineri inimoşi, după o ecologizare iniţială desfăşurată zilele trecute, au împărţit pliante de atenţionare şi saci menajeri în care turiştii să strângă resturile rămase în urma grătarelor.

Tinerii au fost prezenţi în fiecare loc în care erau turişti, în rezervaţiile naturale Cazanele Mari, Cazanele Mici sau Mraconia. Oamenii spun că astfel de iniţiative sunt binevenite, poate mai schimbă mentalitatea celor care nu sunt atenţi cu natura şi frumuseţile ei. Câţiva turişti veniţi tocmai de la Craiova, care au în zona Mraconia case de vacanţă au spus că în trecut primăria locală mai strângea resturile menajere. În ultima vreme, probabil din lipsă de fonduri acest lucru nu se mai întâmplă,  iar după o astfel de minivacanţă zona rămâne plină de astfel de resturi.

“Aici toţi care vin lasă gunoaiele în draci şi autorităţile locale nu iau nicio măsură. Se adună un camion de gunoaie aici. Nu respectă nimeni natura aceasta, cât este de frumoasă aici”, spune un turist. “Sunt bucuros de iniţiativa acestor tineri. Primăria probabil nu mai are fonduri fiindcă nu mai vine să ridice gunoaiele. Păcat, pentru că Mraconia este un rai. Noi ne batem joc de ţara asta. Nu ai unde să stai, unde să te odihneşti, să te relaxezi un pic”, spune un alt turist.

Campania a fost organizată de Asociaţia „Dunărea la Cazane”. Tinerii nu sunt la prima acţiune de acest gen, iar acum campania se desfăşoară în mai multe etape. „Am amplasat trei pubele ecologice în zona Cazanelor, un grup de voluntari a făcut curăţenie pe toată zona Cazanelor de la Bustul lui Decebal, până în golful Mraconia, iar acum împrăştiem aceşti fluturaşi informativi şi saci menajeri. Totodată, amplasăm tăbliţe, indicatoare, avertizoare cu mesaje şugubeţe în scopul prevenirii” a declarat Răzvan Pieptănatu – preşedintele Asociaţiei „Dunărea la Cazane.

Tinerii ecologişti speră ca munca lor să nu rămână fără ecou şi oamenii să aibă grijă de frumuseţea locurilor care îi înconjoară.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite