Incendiu puternic în Delta Dunării, în apropiere de Murighiol. Ard 20 de hectare de vegetație uscată

0
Publicat:

Pompierii tulceni intervin marți seară pentru stingerea unui incendiu în Delta Dunării, în apropiere de satul Murighiol. Flăcările au cuprins o suprafață de aproximativ 20 de hectare, iar misiunea salvatorilor se desfășoară cu dificultate.

La începutul lunii februarie, un incendiu a izbucnit în apropiere de Sulina FOTO ISU Delta
La începutul lunii februarie, un incendiu a izbucnit în apropiere de Sulina FOTO ISU Delta

Conform ISU Tulcea, circa 20 de hectare cu stuf şi vegetaţie uscată au ars într-un incendiu izbucnit în apropiere de satul Murighiol.

Pompierii Detaşamentului Tulcea intervin pentru protejarea unor obiective economice şi limitarea extinderii incendiului.

"Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare, într-o zonă inaccesibilă pentru autospecialele de stingere. Până în acest moment, salvatorii au intervenit pentru stingerea pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, fiind puse în pericol anexele unui obiectiv turistic. În acest moment, pericolul de extindere a flăcărilor este limitat de canale cu apă", a precizat ISU Delta. Conform autorităților, echipajul de stingere va rămâne în dispozitiv pentru a interveni, dacă incendiul va evolua. 

150 de hectare de vegetație, mistuite de foc în apropiere de Sulina

La începutul lunii februarie 2023, un incendiu izbucnit în apropiere de oraşul Sulina a afectat 150 de hectare de vegetaţie. 

Incendiul izbucnit în zona canalelor Bărbosu şi Cardona fost monitorizat, luni, în faza incipientă de agenţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, potrivit Agerpres.

Ulterior, cinci subofiţeri ai Pichetului de Pompieri Crişan au asigurat măsurile de protecţie în caz de necesitate la locuinţele aflate în apropierea focarelor, acţionând pentru a monitoriza şi a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează.

Pompierii au reuşit să oprească extinderea flăcărilor.

Misiunea de protecţie pentru ca focarul să nu se extindă a fost una dificilă, din cauza vântului care a bătut cu putere. În jurul orei 01,00, pompierii Pichetului Crişan s-au retras din dispozitiv, reuşind să oprească extinderea focarelor către gospodăriile din apropiere. În acest moment, incendiul se manifestă într-o zonă inundabilă, cu o intensitate scăzută~, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Daniel Năstase.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului din zona canalelor Bărbosu şi Cardon a fost un foc deschis în spaţii deschise.

ISU Delta aminteşte că incendierea vegetaţiei uscate este interzisă în Delta Dunării, astfel de acţiuni putând avea urmări deosebit de grave pentru viaţa locuitorilor, a bunurilor acestora şi a habitatelor naturale.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite