Delta, sub amenințarea focului. 150 de hectare de vegetaţie au ars lângă Sulina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu izbucnit în apropiere de oraşul Sulina a afectat 150 de hectare de vegetaţie. Misiunea pompierilor, încheiată la prima oră a zilei de marți, a fost una dificilă.

Incendiu lângă Sulina. FOTO ISU Deltă
Incendiu lângă Sulina. FOTO ISU Deltă

Incendiul izbucnit în zona canalelor Bărbosu şi Cardona fost monitorizat, luni, în faza incipientă de agenţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, potrivit Agerpres.

Ulterior, cinci subofiţeri ai Pichetului de Pompieri Crişan au asigurat măsurile de protecţie în caz de necesitate la locuinţele aflate în apropierea focarelor, acţionând pentru a monitoriza şi a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează.

Pompierii au reuşit, în noaptea de luni spre marţi, să oprească extinderea flăcărilor.

Misiunea de protecţie pentru ca focarul să nu se extindă a fost una dificilă, din cauza vântului care a bătut cu putere. În jurul orei 01,00, pompierii Pichetului Crişan s-au retras din dispozitiv, reuşind să oprească extinderea focarelor către gospodăriile din apropiere. În acest moment, incendiul se manifestă într-o zonă inundabilă, cu o intensitate scăzută~, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Daniel Năstase.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului din zona canalelor Bărbosu şi Cardon a fost un foc deschis în spaţii deschise.

ISU Delta aminteşte că incendierea vegetaţiei uscate este interzisă în Delta Dunării, astfel de acţiuni putând avea urmări deosebit de grave pentru viaţa locuitorilor, a bunurilor acestora şi a habitatelor naturale.

Amintim că, în noiembrie, un incendiul a izbucnit la o pensiune din localitatea Caraorman, în Delta Dunării, iar cu o lună înainte, Salvatorii Stației de Pompieri Babadag au intervenit  pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în cimitirul localității Slava Rusă din județul Tulcea.

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite