Proiect futurist pentru inima Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre proiectele arhitectului este un turn de 350 de metri
Unul dintre proiectele arhitectului este un turn de 350 de metri

Tot mai multe firme de arhitectură propun versiuni cu sticlă şi oţel în locul clădirilor istorice. Unul dintre cele mai importante proiecte care vizează Timişoara valorează cel puţin 20 de milioane de euro şi face referire la Cazarma „U” din Piaţa Mărăşti.

În câţiva ani, centrul Timişoarei poate căpăta o nouă imagine. În timp ce proprietarii sunt interesaţi să îşi renoveze clădirile istorice cu fondurii proprii sau sprijin din partea autorităţilor locale şi naţionale, investitorii privaţi pun la punct noul „look” al oraşului.

Cazarma „U“ din centrul Timişoarei, cunoscută şi drept Cazarma Viena, poate căpăta din 2011 un nou chip. Mioara Simcelescu, proprietara clădirii şi a terenului din centrul oraşului, are gânduri mari pentru clădirea respectivă, doar că detaliile finale încă nu au fost stabilite.

Echipă recunoscută
„Din 2011 începem lucrările la Cazarma Viena. Important de ştiut este că va exista o parcare subterană, un hotel de cinci stele şi un centru de afaceri modern. La parterul clădirii vor exista cafenele şi restaurante. Ştiu că investiţia se ridică la cel puţin 20 de milioane de euro”, a spus Mioara Simcelescu, proprietara clădirii.

Arhitectul bucureştean Dorin Ştefan şi echipa sa vor fi cei responsabili de realizarea noii construcţii. Echipa arhitectului Dorin Ştefan a cunoscut faima pe plan internaţional după ce a reuşit să câştige un proiect la care au concurat arhitecţi din 25 de ţări. Ei şi vor fi realizatorii unui turn înalt de 350 de metri, care are rolul să devină imaginea Asiei.

Pe lângă Cazarma „U”, teoretic, în Timişoara vor începe şi proiectele pentru ridicarea a două noi mall-uri, dar şi a şase clădiri pentru birouri. În plus, în planul arhitecţilor sunt prevăzute şi două parcări subterane, amplasate în centrul oraşului.

Istoria zbuciumată a cazarmei
La ora actuală, Cazarma „U“ este deţinută de compania Cerealcom, care este condusă de timişoreanca Mioara Simcelescu. Ea a cumpărat clădirea de la un holding lituanian care a achiziţionat proprietatea de la Primăria Municipiului Timişoara în urma unei licitaţii publice. Şi firma Cerealcom a concurat cu lituanienii la licitaţie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite