Primele „benzinării” pentru mașini electrice cumpărate de Primăria Timișoara sunt funcționale

0
Publicat:

Primele 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, „dar nu și ultimele”, cumpărate de Primăria Timișoara cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu sunt funcționale. Costul de încărcare a unei mașini este de 1,10 lei pe kw/h.

Primăria Timișoara a montat în oraș 16 stații de încărcare a mașinilor electrice
Primăria Timișoara a montat în oraș 16 stații de încărcare a mașinilor electrice

„Stațiile de încărcare pot fi folosite prin descărcarea aplicației EVGO SMART CHARGE (disponibilă gratuit pe Plaz Store și App Store). Plata se face tot prin intermediul aplicației. Aplicația conține și o hartă care se actualizează în timp real cu stațiile disponibile în oraș și locurile de încărcare libere”, a transmis Primăria Timișoara.

Potrivit municipalității timișorene, punerea în funcțiune a stațiilor de încărcare a fost întârziată de „procedurile birocratice extreme de anevoioase”.

„Acest proiect-pilot a testat și procedurile birocratice cerute de actuala legislație, care, din păcate, au fost extrem de anevoioase. Dar specialiștii primăriei le-au depășit cu brio și au învățat din această experiență. Următoarele proiecte de acest gen vor fi implementate mult mai rapid. Valoarea investiției este de de 2,2 milioane de lei (fără TVA) din care 90% reprezintă finanțarea de la Administrația Fondului pentru Mediu. Instalarea și operarea stațiilor este asigurată de Evgo Green Motion”, a mai transmis Primăria Timișoara.

În Timișoara sunt înregistrate aproape 2.800 de mașini electrice sau hibrid.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite