Peste 200 de kilometri de drumuri judeţene din Timiş nu au văzut asfaltul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport al Direcţiei pentru Administarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean Timiş publicat arată o radiografie a drumurilor judeţene din Timiş la începutul acestei ierni. Potrivit documentului amintit, din reţeaua de peste 1.200 de kilometri de drumuri judeţene, peste 200 de kilometri sunt de piatră sau de pământ.

„Făloşi” (mândri) prin definiţie, bănăţenii se laudă cu situaţia economică foarte bună a judeţului aflat la graniţa cu Ungaria şi Serbia. Chiar dacă există multe motive pentru care Timişul se află în topul judeţelor din ţară, situaţia drumurilor judeţene este ruşinoasă pentru o ţară a Uniunii Europene a anului 2014.

Un raport al Consiliului Judeţean Timiş, care prezintă situaţia existentă la nivelul lunii septembrie arată că din cei 1.276 de kilometri de drumuri judeţene din Timiş, 1.050 sunt modernizaţi (asfaltaţi, betonaţi sau pavaţi). Diferenţa până la 1.276 o reprezintă drumurile de piatră - 177 de kilometri şi drumurile de pământ 48 de kilometri.

Potrivit sursei citate, chiar şi drumurile asfaltate sunt probleme, pe 23,2 la sută din drumuri asfaltul fiind uzat şi îmbătrânit, iar durata de exploatare şi capacitatea portantă sunt depăşite pe 44,3 la sută din lungimea reţelei.Acelaşi raport mai arată că 4,3 la sută din drumurile judeţene din Timiş sunt impracticabile.

Unul din cele mai proaste drumuri din judeţ este Silagiu-Hitiaş-Brestovăţ. Nici Sânmihaiu-Român Săcălaz nu este mai bun. Potrivit Renaşterea, Direcţia de Drumuri Judeţene estimează că valoarea necesară reabilitării infrastructurii judeţene pentru pentru perioada 2015-2020 este de 518.185.000 de lei, din care 506.485.000 de lei pentru reparaţii, reabilitări şi modernizări pe 472,221 kilometri de drumuri şi 11,7 milioane de lei pentru reparaţii şi reabilitări de poduri.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite