FOTO Un cal bătrân a scăpat de condiţiile mizere ale stăpânilor din Dumbrăviţa. Vier Pfoten a dus animalul în noul său adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cal de căruţă deţinut de o familie săracă din Dumbrăviţa (judeţul Timiş) va avea parte de o bătrâneţe decentă după o viaţă petrecută în condiţii mizere.

Organizaţia Vier Pfoten a asigurat relocarea în bune condiţii a animalului în noul său adăpost. Extrem de slăbit, calul înhămat la căruţă era căzut în mijlocul drumului în momentul în care a fost văzut de voluntari ai Asociaţiei locale Pet Hope.

Din cauza slăbiciunii, calul nu putea sta în picioare, în ciuda ”încurajărilor” cu biciul aplicate de stăpân. 


Voluntarii au intrat în legătură cu familia din comuna Dumbrăviţa şi au strâns donaţii pentru ca bătrânul cal de circa 24 de ani – rebotezat „Apollo” - să primească hrană adecvată şi vitamine care să-l pună pe picioare.

După circa o lună şi jumătate, asociaţia i-a găsit şi un nou adăpost, în localitatea Lehliu Gară de lângă Bucureşti.


La solicitarea voluntarilor, Vier Pfoten s-a implicat direct prin organizarea transportului sub supraveghere specială, având în vedere starea precară a animalului. După câteva ore de negocieri cu stăpânii calului, echipa Vier Pfoten a reuşit să-l preia şi să-l ducă în bune condiţii la Lehliu. 

image


 

Pe tot parcursul drumului, „Apollo” a fost supravegheat de medicul veterinar. Ajuns la Lehliu, calul a fost cazat într-un padoc special construit pentru el, unde va fi îngrijit corespunzător şi îşi va trăi ultimi ani de viaţă cu ajutorul donaţiilor.


Citiţi şi:

Vier Pfoten România cere primarului Timişoarei să sancţioneze vinovaţii pentru moartea zebrei

FOTO Regii animalelor au scăpat de umilinţa de la Timişoara. Leoaicele sunt în drum spre savana din Africa de Sud


Ultima zi după gratii a leoaicelor de la Timişoara. Peste două zile vor fi libere în Africa GALERIE FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite