Vier Pfoten România cere primarului Timişoarei să sancţioneze vinovaţii pentru moartea zebrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zebră din Banat nu a avut viaţă lungă FOTO: opiniatimisoarei.ro
Prima zebră din Banat nu a avut viaţă lungă FOTO: opiniatimisoarei.ro

Primarul Nicolae Robu nu a găsit niciun vinovat pentru moartea zebrei. Singurul responsabil pentru tragedie este…zebra

Moartea zebrei de la Grădina Zoologică din Timişoara, care s-a înecat într-un heleşetu, a atras atenţia şi celor de la Vier Pfoten, cea mai mare organizaţie mondială care se ocupă cu salvarea animalelor. 


Primarul Nicolae Robu a declarat, ieri, că nu este nimeni responsabil pentru moartea animalului primit gratuit din partea unei grădini zoo din Cehia. Singurul vinovat a fost scos chiar zebra.

“Animalul a avut un comportament total imprevizibil, a fost agresiv, a fost de o agitaţie incredibilă. Nu trebuie să-i pedepsim pe oamenii care au făcut toate eforturile să o aducă aici şi s-o îngrijească şi în plus şi-au riscat viaţa. Directorul Direcţiei de Mediu a plâns efectiv, aşa bărbat în toată firea cum este. Nu are absolut nicio vină. În primul rând este de vină animalul agresiv şi cu comportament imprevizibil, care, în loc să mănânce, dă din copite şi rupe gardurile. Cred că nu putem să disculpăm acel animal de vină”, a spus Robu. 


Acest răspuns nu îi satisface pe cei de la Vier Pfoten, care cer să se găsească vinovaţi pentru tragedia de la grădina zoologică din Timişoara.
 

“Vier Pfoten România aminteste primarului Nicolae Robu că e obligat să respecte legea şi să sancţioneze persoanele responsabile de moartea animalului. Faptul că zebra a evadat şi s-a înecat în heleşteu este o consecinţă a unui lanţ de nereguli pentru care cineva va trebui să răspundă, indiferent de cât îi pare de rău sau nu”, au transmis cei de la Vier Pfoten.


Citieşte şi:
 

Dramă la Zoo Timişoara: zebra a murit în ziua în care fost prezentată oficial

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite