FOTO Fostul cinematograf Dacia a fost vandalizat. RADEF trage de timp, dar promite să predea sala autorităţilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocului în care a funcţionat cândva cinematograful Dacia trăiesc un veritabil coşmar. Uşa fostului cinema a fost spart iar spaţiul a fost ocupat de persoane fără adăpost.

Fostul cinema Dacia a devenit un focar de infecţie, dar nimeni nu face nimic. Primăria Timişoara nu poate intra în fostul cinematograf, deşi există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă de la Înalta Curte, care spune că Regia de Film trebuie să predea spaţiile autorităţilor locale.

RADEF trage însă de timp. Regia nu a pus în aplicare decizia instanţei şi nu a întocmit procesul verbal de predare primire şi documentele anexe.

Neavând cui să se plângă, locatarii, prin Asociaţia de Proprietari Burebista nr. 5, au trimis o adresă celor de la RADEF, prin care au prezentat situaţia în care se află fostul cinema Dacia. 

RADEF a răspuns că urmează să predea în scurt timp spaţiul către autorităţile locale.

În perioada imediat următoare, urmează a fi puse în executare Sentinţele civile nr.58/27.02.2015 pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, definitivă prin Decizia Civilă nr.122/20.01.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţate în Dosarul nr.5250/30/2014, în sensul predării sălilor şi grădinilor de spectacol cinematografic din Municipiul Timişoara aflate în administrarea sbscrisei către autorităţile locale ale Municipiului Timişoara. Primăria Timişoara ne-a înştiinţat cu privire la intenţia de preluare imediată a sălilor prin adresa nr.Sj.2017-3516/24.08.2017, la care RADEF a răspuns prin adresa nr.5379/13.09.2017, prin care s-a anhajat să finalizeze fransferul în cel mai scurt timp”, se arată în mesajul trimis de RADEF.

image



„Timişorenii se plâng de starea în care se află aceste spaţii. În Dacia situaţia devine tragică şi urgentă, degradarea afectând întregul imobil, unde sunt şi apartamente. Ne putem imagina ce se va întâmpla odată cu venirea iernii...RADEF şi Primăria trebuie să găsească rapid soluţii”, a declarat Adrian Orza, consilier local independent.

Despre starea în care se află fostul cinematograf Dacia am relatat şi la sfârşitul lunii octombrie, în urma fotografiilor postate pe Facebook de Loredana Ambruş şi Timişoara Capitala Europeană a Culturii.

Citiţi şi:
 

FOTO Aşa arată fostul cinema Dacia, pe care RADEF nu doreşte să-l predea nici după pierderea proceselor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite