De ce a luat foc cel mai modern tramvai din lume, cumpărat de Timişoara cu 2 milioane de euro. Bozankaya vorbeşte despre o eroare umană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Timişoara au ajuns deja cinci tramvaie Bozankaya FOTO Ştefan Both
În Timişoara au ajuns deja cinci tramvaie Bozankaya FOTO Ştefan Both

Producătorul turc Bozankaya vine cu o serie de clarificări după incidentul petrecut miercuri după-amiază, în depoul Dâmboviţa, din Timişoara, unde a luat foc bateria unuia dintre tramvaiele aflate în faza de testare.

Conform constatărilor preliminare, incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umană, spun cei de la Bozankaya. Evaluarea tramvaielor era efectuată de o echipă din Turcia, condusă de managerul de testare al companiei. 

Testarea in situ a vehiculelor înainte de a fi puse în circulaţie face parte din protocolul de testare obligatoriu, iar astfel de incidente pot apărea în această etapă, scopul acestor teste fiind de a detecta orice fel de defecţiune, au mai transmis cei de la Bozankaya. 

GALERIE FOTO CU TRAMVAIELE BOZANKAYA 

Primele constatări indică însă faptul că incidentul ar fi fost provocat de o manipulare greşită a produsului.  

Reprezentanţii Bozankaya colaborează în prezent cu autorităţile române pentru a descoperi cauza exactă a incidentului care s-a petrecut când tramvaiul se afla încă în seria de teste obligatorii înainte de punerea în circulaţie.  

De altfel, înainte de acest tramvai, producătorul turc a mai livrat la Timişoara alte patru vehicule ale căror teste s-au finalizat şi care funcţionează în parametrii optimi, dintr-o serie de 21 de vehicule contractate de Primăria Timişoara. 

Incendiu la STPT FOTO Facebook/Info Trafic Timiş

Incendiul a avut loc în depoul STPT FOTO Facebook/Info Trafic Timiş
 

„Incidentul a avut loc în interiorul depoului, într-un mediu controlat, unde era prezentă doar echipa tehnică care este în siguranţă. Pentru noi, cei de la Bozankaya, siguranţa este cea mai mare prioritate, la care nu s-au făcut compromisuri în niciunul dintre oraşele în care ne-am livrat produsele, fie ele din Europa sau Asia. Toate componentele de importanţă critică utilizate la fabricarea vehiculelor noastre sunt de înaltă calitate, furnizate de producători europeni reputabili certificaţi. Îi asigurăm pe cetăţenii Timişoarei că vom investiga condiţiile în care s-a petrecut acest eveniment, iar la finalizarea verificărilor, vom înainta un raport tehnic detaliat”, au transmis reprezentanţii Bozankaya. 


Foto Ştefan Both 

Bozankaya


Vă mai recomandăm să citiţi:

Tramvai Bozankaya, în flăcări în depoul de la Timişoara. „Ieri a fost scos la teste”

Al treilea tramvai Bozankaya, livrat de compania turcă pentru Timişoara. Urmează să mai vină 18 bucăţi

Cel mai performant tramvai din Europa circulă deja la Timişoara. Turcii de la Bozankaya au livrat şi al doilea mijloc de transport VIDEO FOTO

Primul tramvai Bozankaya va intra în circulaţie de sărbători. Ministrul Grindeanu a plimbat degeaba omologarea

Tramvaiul Bozankaya poate intra în circulaţie. Ministrul Sorin Grindeanu a adus la Timişoara documentul de omologare

Tramvaiul turcesc care va circula în Timişoara, premiat pentru inovaţie tehnologică la nivel european

Tramvaiul turcesc de la Timişoara deţine un record mondial: Bozankaya este un pionier în industria mijloacelor de transport în comun

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite