Ce poate face un şofer care are rovinietă, dar este amendat pentru că numărul de înmatriculare a fost scris greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care cumpără o rovinietă sunt puşi să semneze înainte de tipărirea documentului pentru conformitatea numărului de înmatriculare. Chiar şi aşa, pot apărea cazuri în care numărul de înmatriculare este greşit, iar şoferul este amendat. CNAIR explică ce se poate face în astfel de situaţii.

Şoferii care constată în cel mult 60 de minute de la ora emiterii rovinietei că numărul de înmatriculare al maşinii a fost notat greşit pot cere corectarea erorii pe loc. Există, însă, şi situaţii în care şoferul care ştie că a achitat taxa de drum primeşte procesul verbal de contravenţie, constatând că a fost amendat pentru că numărul de înmatriculare a fost înscris greşit pe document, taxa de drum figurând neachitată.

CNAIR explică pe site-ul propriu ce se poate face în astfel de situaţii. „În situaţia emiterii rovinietei pentru un număr de înmatriculare eronat, în cazul în care nu a fost solicitată şi efectuată corecţia numărului de înmatriculare în termen de 60 minute de la emitere, la punctul de distribuţie unde a fost emisă rovinieta, utilizatorul poate solicita CNAIR - S.A. corecţia numărului de înmatriculare în baza de date.

CNAIR arată că solicitarea trebuie transmisă în original la CNAIR - S.A., conform formularului-tip care se regăseste pe pagina www.cnadnr.ro secţiunea Roviniete Cerere schimbare numar inmatriculare eronat, impreună cu:

  • o copie a documentului copie client emis pentru numărul de înmatriculare eronat;
  • o copie a certificatului de înmatriculare sau a carţii de identitate a vehiculului, din care să reiasă numărul de înmatriculare corect;
  • o copie a documentului de plată.

Pentru efectuarea corecţiei, susţin reprezentanţii CNAIR, este nevoie de îndeplinirea uneia dintre condiţiile:

  • numărul de identificare al vehiculului, înscris în documentul copie client, corespunde cu cel înscris in certificatul de inmatriculare sau în cartea de identitate a vehiculului, transmisă de utilizator;
  • în documentul eliberat de distribuitor, în cazul utilizatorilor români, nu este înscris numărul de identificare al vehiculului, iar conform înregistrărilor din baza de date a Directiei regim permise de conducere si inmatriculare vehicule numarul de inmatriculare inscris in document, la data eliberarii rovinietei, nu era alocat unui vehicul;
  • în documentul eliberat de distribuitor, în cazul utilizatorilor străini, numărul de înmatriculare înscris prezintă o eroare de maximum două caractere şi numărul de identificare al vehiculului nu este înscris.
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite