Salina Praid va fi închisă în cursul zilei de duminică din cauza unei infiltraţii

0
0
Salina Praid va fi închisă. FOTO: Daniel Guţă
Salina Praid va fi închisă. FOTO: Daniel Guţă

Salina Praid va fi închisă în cursul zilei de duminică, iar turiştii nu vor avea acces în baza de tratament, după ce sâmbătă, din cauza unei infiltraţii în galeria de acces, toţi cei care erau în subteran au fost evacuaţi.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Salinei Praid, închiderea galeriei a fost cauzată de „probleme tehnice".

În cursul zilei de sâmbătă a apărut o infiltraţie mai abundentă cu nămol în galeria de coastă, prin care intră autobuzele în subteran, motiv pentru care a fost oprit accesul în salină.

De asemenea, turiştii aflaţi în subteran au ieşit la suprafaţă, fără să se înregistreze probleme deosebite.

Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita, a fost vorba de aproximativ o mie de turişti, care au fost evacuaţi la suprafaţă, în siguranţă, cu autobuzele, la intervale de 30 minute.

De asemenea, în salină a fost întreruptă alimentarea cu apă a băilor şi unităţilor economice şi a fost oprit internetul. 

Ce spune directorul salinei 

La faţa locului au intervenit patru jandarmi, care au coborât în salină „pentru a-i calma pe turişti şi pentru a ajuta la transportul la suprafaţă, în siguranţă”.

Directorul Salinei Praid a declarat sâmbătă pentru Agerpres că astfel de lucruri se mai întâmplă, dar sunt ţinute sub control şi nu reprezintă un motiv de panică.

Totodată, el a spus că este posibil să fie nevoie de o lucrare mai amplă pentru rezolvarea problemei şi şi-a exprimat speranţa că funcţionarea bazei de tratament nu va fi afectată. 


Vă mai recomandăm să citiţi:

O mie de oameni au fost evacuaţi din Salina Praid în urma infiltrării apei în galeria de acces 

Salina Slănic, cea mai mare din Europa şi locul cu cel mai pur aer de pe planetă. Până la ce adâncime se poate ajunge cu „colivia“ în miezul pământului

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite