Rivalitate fără margini: luptă de stăpâni la o expoziţie canină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al Asociaţiei Chinologice Mardogs din judeţul Harghita a fost condamnat pentru ameninţare şi port ilegal de obiecte periculoase, în urma unui scandal provocat la finalul unei competiţii desfăşurate la Miercurea Ciuc.

Curtea de Apel Târgu Mureş a dispus condamnarea definitivă la 7 luni de închisoare cu suspendare a bărbatului de 46 de ani din judeţul Harghita şi l-a obligat să achite 3.000 de lei cu titlul de daune morale victimei sale, o femeie care participase la expoziţia chinologică, asemenea inculpatului. Sentinţa pronunţată de instanţa din Târgu Mureş vine la trei ani de la un incident ce a avut loc la Patinoarul Vákár Lajos din Miercurea Ciuc. 

Pe 24 iunie 2017, Asociaţiei Chinologică Hardogs a organizat concursul de frumuseţe canină ”Cupa Harghitei” la care participat 265 de persoane cu câinii acestora şi vizitatori, totalizând astfel un număr de 400 de persoane, La finalul competiţiei, în timp ce participanţi se pregăteau de retragere, între două femei a izbucnit un conflict verbal  spontan. Iubitul femeii care ar fi generat conflictul verbal a intervenit şi scoţând un briceag din buzunarul pantalonilor s-a îndreptat către cealaltă femeie, bruscând-o şi ameninţând-o că îi va lua gâtul. În timpul incidentului, de faţă erau în jur de 15 - 20 de persoane, printre care mai mulţi copii care au început să plângă  Mai multe persoane din cadrul asociaţiei chinologice, care erau de faţă, l-au imobilizat pe agresor.  Mai mulţi martori au relatat anchetatorilor că l-au observat pe bărbat având în mână un cuţit cu care a ameninţat-o pe doamna respectiva, spunându-i că „te omor” sau „te înjunghii”.  

„În momentul în care inculpatul a ajuns lângă persoana vătămată, a împins-o pe aceasta, iar persoana vătămată a dat drumul la lesa în care avea legat un câine, după care l-a împins şi ea pe inculpat. Imediat inculpatul a scos din buzunarul drept un cuţit tip briceag de aproximativ 20 cm, iar dintr-o singură mişcare l-a deschis, observând că lama acestuia avea un format vânătoresc. Inculpatul având cuţitul în mănă, s-a deplasat înspre persoana vătămată, ajungând la o distanţă de aproximativ 2 metri faţă de aceasta, moment în care a fost imobilizat de către o persoană de sex masculin pe are nu o cunoaşte şi pe care nu a reuşit să o identifice în urma verificărilor pe care le-a efectuat în cadrul asociaţiei.  

Agresorul s-a luptat şi cu câinele victimei

Vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Hardogs a declarat anchetatorilor că în timp ce aduna documentele din secretariat, a auzit ţipete, iar când şi-a întors privirea l-a văzut pe inculpat cum alerga către persoana vătămată  având în mănă un cuţit desfăcut, de tip briceag, de aproximativ 25 cm (dimensiune totală). A precizat a auzit dacă inculpatul i-a adresat persoanei vătămate ameninţări cu acte de violenţă sau cu moartea, deşi acesta ţipa. Inculpatul a reuşit să ajungă la aproximativ un metru de persoana vătămată, fiind oprit de către membrii organizatori. În timp ce se deplasa către persoana vătămată, agresorul a scăpat din mână lesa cu care era legat câinele său, acesta începând să se bată cu câinele persoanei vătămate.   

În faţa anchetatorilor, inculpatul a declarat că urmă cu 4 ani, a cumpărat de la persoana vătămată un câine rasa Golden retriever, câştigând de cele mai multe ori la expoziţiile la care a participat cu acest exemplar canin. Datorită acestui fapt el crede că persoana vătămată regretă că i-a vândut câinele respectiv, că „este invidioasă şi are anumite pretenţii băneşti, fără ca acestea să fie fondate”.

Referitor la conflict, bărbatul a susţinut că el a încercat să aplaneze conflictul dintre cele două femei şi că a scos cuţitul din buzunar pentru a se apăra de câinele pe care rivala l-a eliberat câinele din lesă. A invocat că văzând atacul câinelui, a scos din buzunar briceagul multifuncţional, pe care îl avea la el pentru montarea şi demontarea cuştilor speciale pentru câini, şi a strigat „prinde-ţi câinele, că dacă mă muşcă îl înţep". Apărarea sa a fost demontată de mărturiile martorilor oculari care au confirmat că atacul bărbatului a vizat femeia care se certase cu iubita lui.

Vă mai recomandăm: 

Internet de la gunoi: cum arată pubelele inteligente de 7.000 de euro cumpărate la Iaşi

Milionarul Gruia Stoica, condamnat la 4 ani de închisoare pentru o privatizare de acum 17 ani

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite