Săteanul care a scos din pământ conducta de canalizare a unei localități cu peste 5.000 de locuitori VIDEO

0
Publicat:

Un localnic din comuna Dragotești, din județul Gorj, a scos o parte din conducta de canalizare a localității învecinate Mătăsari, care-i traversează terenul gospodăriei sale, după ce s-a judecat timp de șapte ani cu Primăria.

Claudiu Pasăre a solicitat, inițial, să i se plătească despăgubiri de 100.000 de lei. Cum Primăria Mătăsari (Gorj) a refuzat, acesta a dat în judecată Primăria și a avut câștig de cauză.

Pasăre a obținut și titlu de executare silită pentru a scoate conducta din pământ, după care a trecut la treabă, joi, 11 aprilie 2024, cu uneltele din gospodărie.

Au băgat conducta cu forța. Nu m-au întrebat dacă sunt de acord. M-am apucat eu singur să sap. Știu că este greu, dar am ordin de la domnul executor și trebuie pus în aplicare“, a spus Claudiu Pasăre.

Conducta de canalizare a fost scoasă cu un utilaj al Primăriei Foto: Alin Ion
Conducta de canalizare a fost scoasă cu un utilaj al Primăriei Foto: Alin Ion

Până la urmă, un buldoexcavator al primăriei a venit și a scos conducta. Acum funcționează doar conducta veche de canalizare a localității.

Cere acum despăgubiri de 500.000 de lei

Conflictul a început după ce proprietarul terenului a solicitat suma de 100.000 de lei sub formă de despăgubiri pentru conducta care-i traversează terenul. Nu a primit banii și a dat Primăria în judecată. Acesta cere acum despăgubiri de 500.000 de lei.

Am cerut înainte un miliard, acum vreau cinci miliarde şi două mii de euro chirie lunară ca să funcţioneze canalizarea cea nouă. Sunt 18 metri lăţime ori 2 adâncime pe doi metri, ăia sunt, 389 de metri pătraţi“, a spus Claudiu Pasăre pentru Observator News.

Investiția în noua canalizare a fost de un milion de euro

Viceprimarul localității Mătăsari, Dorin Ionescu, recunoaște că este o pagubă, mai ales că noua rețea de canalizare a costat un milion de euro: „Rețeaua veche de canalizare este din timpul lui Ceaușescu. Este funcțională și s-a făcut o revizie la stație. Este o pagubă. Fiecare poate să ceară cât dorește. Deocamdată nu se pot acorda despăgubiri fără o hotărâre definitivă“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite