Războiul cu ciorile a ajuns la Târgu Jiu în faza fasciculelor luminoase de tip laser

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile din Târgu Jiu nu ştiu la ce metode să apeleze pentru alungarea ciorilor FOTO servus cluj
Autorităţile din Târgu Jiu nu ştiu la ce metode să apeleze pentru alungarea ciorilor FOTO servus cluj

Războiul autorităţilor din Târgu Jiu cu ciorile din Parcul Central al oraşului, acolo unde se află şi operele marelui sculptor Constantin Brâncuşi, a ajuns în faza fasciculelor luminoase de tip laser.

Sistemul de avertizare sonoră instalat în Parcul Central din Târgu Jiu pentru alungarea ciorilor a eşuat. „Am încercat acel sistem. A funcţionat o perioadă, dar ciorile au început să deprindă acele sunetele emise“, a spus Ionuţ Jilăveanu, directorul adjunct al Direcţiei de Investiţii şi Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Autorităţile s-au orientat către alte soluţii de alungare a păsărilor. 

„Am început să aplicăm o altă metodă cu acea lumină laser de culoare verde. Se pare că dă randament, deoarece este pus într-un anumit loc şi ciorile au plecat din zona respectivă. Am pus o singură sursă de acest fel, iar, dacă va da randament, vom extinde acest sistem“, a precizat Ionuţ Jilîăveanu.

Războiul împotriva ciorilor este foarte dificil 

Războiul autorităţilor cu ciorile este foarte dificil. 

„Nu este o problemă cu care se confruntă doar municipiul Târgu Jiu. În multe alte localităţi din ţară există această problemă. Discutam cu colegii de la Târgovişte care s-au chinuit ani de zile şi până la urmă au renunţat“, a mărturisit directorul din Primăria Târgu Jiu. 

Cu mai mult timp înainte erau organizate partide de vânătoare în Parcul Central împotriva ciorilor. „Nu se mai pot organiza acţiuni cu vânătoare, deoarece legea nu mai permte desfăşurarea acestora“, a mai menţionat Ionuţ Jilăveanu. 

Cetăţenii şi turiştii sunt exasperaţi

Cetăţenii şi turiştii care ajung în Parcul Central din Târgu Jiu sunt exasperaţi de mizeria lăsată de ciori. Băncile şi aleile din parc sunt pline de dejecţiile păsărilor. 

„Este destul de greu să te plimbi prin parc. Băncile sunt pline de găinaţ şi am o teamă să cadă ceva de sus pe mine“, a precizat un cetăţean venit să se relaxeze în parc.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Corina Măruţoiu din Gorj, desemnată Asistentul Social al perioadei 2020-2021: „Vreau să fiu de folos oamenilor“

Sfaturi de la endocrinolog, despre echilibrul iodului în organism. Când apar afecţiuni grave

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite