Corina Măruţoiu din Gorj, desemnată Asistentul Social al perioadei 2020-2021: „Vreau să fiu de folos oamenilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Măruţoiu a câştigat „Premiul asistentului Social al perioadei 2020 2021“        Foto: SJU Târgu Jiu
Corina Măruţoiu a câştigat „Premiul asistentului Social al perioadei 2020 2021“        Foto: SJU Târgu Jiu

O angajată a Spitalului Judeţean (SJU) Târgu-Jiu a fost declarată câştigătoare a premiului „Asistentul social al perioadei 2020-2021” în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială.

Corina Măruţoiu a câştigat „Premiul asistentului Social al perioadei 2020-2021 pentru aportul valoros, constant şi eficient adus la dezvoltarea Asistenţei Sociale şi la promovarea profesiei de Asistent Social în România”.

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, evenimentul anului în asistenţa socială, a avut loc marţi seara, 15 martie, la Bucureşti, la Ateneul Român. 

Din Gorj, Corina Măruţoiu a fost singura persoană care a ajuns în finala Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială. Ea a mărturisit că a fost marcată de dramele din perioada pandemiei. „A fost o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere emoţional. Familiile au fost puse în faţa obstacole extrem de greu de depăşit. Au fost nevoite să se obişnuiască cu faptul că persoanele dragi au dispărut, deşi erau o prezenţă activă şi nu erau cumva spre finalul vieţii. Această schimbare la care au trebuit să se adapteze a fost una bruscă. Am încercat să le asigur suportul necesar“, a relatat Corina Măruţoiu.

Impresionată de cazul unei persoane fără adăpost 

Aceasta îşi aminteşte de cazul unei persoane fără adăpost, care a fost răpusă de coronavirus: „Nu avea pe nimeni şi nu avea o locuinţă. A murit în spital din cauza infecţiei cu COVID-19. Am fost nevoiţi să facem demersurile necesare în vederea înhumării. Până la urmă, a fost înmormântată creştineşte, aşa cum se cuvine“. 

„Asistenţii sociali au menirea să facă lumea mai bună“

Asistentul social din Târgu-Jiu mărturiseşte că nu a crezut că va câştiga: „Sunt bucuroasă. Motivaţia pe care o am ca asistent social vine din dorinţa mea de a fi în folosul oamenilor aflaţi în dificultate la un moment dat în viaţă. Prin activitatea mea mă asigur că sunt respectate drepturile fundamentale ale omului. Cred că datoria mea, de fapt datoria tuturor asistenţilor sociali, este de a oferi competenţă şi servicii sociale de calitate tuturor cetăţenilor. Consider că asistenţii sociali au menirea să facă lumea mai bună prin prisma acţiunilor care le intreprind în folosul beneficiarilor şi al comunităţii. Motivul care mă determină să merg mai departe este nevoia de schimbare: schimbarea mentalităţii şi găsirea de soluţii bune în folosul beneficiarilor!”

Vă recomandăm să citiţi şi 

Temuta febră şi cauzele sale, explicate de medici. Ce reprezintă, de fapt, când se declanşează şi cum o combatem

Sfaturi de la endocrinolog, despre echilibrul iodului în organism. Când apar afecţiuni grave

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite