Ninge viscolit pe Transalpina. Lucrătorii de la Drumurile Naționale au intervenit cu utilaje de deszăpezire VIDEO

0
Publicat:

Lucrătorii de la Drumurile Naționale au intervenit, noaptea trecută și marți dimineață, pe Transalpina cu utilaje de deszăpezire.

A nins mărunt noaptea trecută pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, după care, marți dimineața, a nins viscolit. Lucrătorii de la Drumurile Naționale au intervenit cu patru utilaje cu lamă și material antiderapant.

Zona montană din județul Gorj se află sub avertizare Cod Portocaliu.

Județul Gorj se va afla sub avertizare Cod Galben și Portocaliu de ninsoare abundentă. Se așteaptă ca un strat consistent de zăpadă să se așterne pe Transalpina, astfel încât lucrătorii de la Drumurile Naționale sunt în alertă.

„4 aprilie, ora 02:00 – 4 aprilie, ora 22:00

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută“, au transmis meteorologii.

Circulația pe Transalpina în zonele cele mai înalte este închisă

Circulație pe Transalpina este permisă între localitățile Novaci și Rânca, aflată la o altitudine de 1.600 de metri, și, de asemenea, între Sebeș și Obârșia Lotrului. Circulația este oprită în zonele în care Transalpina ajunge la cele mai înalte înălțimi din Munții Parâng, din cauza zăpezii. Circulația se redeschide în totalitate pe tot traseul la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

image

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din Romania, atingând altitudinea maximă de 2145 metri în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munții Parâng de la Nord la Sud, fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, între care se afla. 

Transalpina are o lungime de aproximativ 150 de kilometri și leagă localitățile Sebeș, din Alba, și localitatea Novaci, din județul Gorj. Este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, peisajele montane fiind impresionate. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite