Un elev a obținut în instanța de judecată anularea deciziei școlii de a fi lăsat repetent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinții unui elev din municipiul Târgu Jiu au reușit să anuleze în instanța de judecată decizia unității de învățământ prin care fiul lor a fost lăsat repetent în anul școlar 2019-2020.

Școala gimnazială „Alexandru Ștefulescu“ din Târgu Jiu Sursa Facebook școală
Școala gimnazială „Alexandru Ștefulescu“ din Târgu Jiu Sursa Facebook școală

Hotărârea judecătorească nu poate fi aplicată, deoarece elevul a ajuns acum în clasa a VII-a, iar instanța a stabilit că nu este nevoit să repete clasa a V-a. Sentința este definitivă, fiind emisă de către Curtea de Apel Craiova. 

Motivația părinților, care a fost validată de instanța de judecată, a constat în schimbarea modului de predare, în sistemul online, și a faptului că elevul nu a putut participa la cursurile desfășurate în acest fel deoarece nu a știut să folosească tableta și nimeni nu l-a ajutat. Părinții au susținut că a solicitat sprijinul profesorilor, dar și colegilor băiatului, pentru a-l ajuta să participe la cursurile online, însă nimeni nu l-a ajutat.

El a rămas corijent la Matematică, Limba Română și Limba Engleză. 

Este elev la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”

Băiatul este elevi la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din municipiul Târgu Jiu. El a fost lăsat repetent în anul școlar 2019-2020. Procesul s-a încheiat abia acum, iar acesta a trecut în clasa a VI-a, astfel că hotărârea nu poate fi pusă în aplicare. „Situația este în egală măsură la fel de simplă, dar și complicată. Instanța a dispus anularea repetenției, doar că elevul a repetat anul respectiv și a mai promovat alți ani peste. Se poate produce doar anularea termenul «repetent» din Foaia Matricolă“, a spus Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj

Nu va avansa într-un alt an

Pe lângă cererea de anulare a repetenției, părinții au mai cerut și avansarea copilului într-o clasă superioară, dar solicitarea nu a fost admisă de instanța de judecată.

Ionuț Catrina a precizat că elevul nu poate să avanseze într-un an superior de învățământ.

Hotărârea instanței a fost pusă imediat în aplicare

„Procedura de hotărâre a instanței a fost pusă imediat în aplicare printr-o decizie a mea, au fost anulate acele acte administrative, respectiv situația din catalogul școlar și din foaia matricolă și adresa de comunicare prin care a fost înștiințat că a rămas repetent. Aceste acte au fost înmânate și familiei”, a declarat Vasile Udroiu, directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, pentru Digi 24. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite